TIL MANCHESTER UNITED? Anthony Martial kan være på vei inn på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE
TIL MANCHESTER UNITED? Anthony Martial kan være på vei inn på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE

Monaco-spiss har forlatt landslagssamling for å signere for Manchester United

Anthony Martial (19) er på vei til England for å fullføre overgangen til Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Deadline Day på TV 2 Sport Premium, TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo tirsdag klokken 14.00!

Louis van Gaals spissjakt ser endelig ut til å være over. Monacos Anthony Martial (19) har fått tillatelse til å forlate Frankrikes landslagssamling for å kunne fullføre en overgang til Manchester United. Det bekrefter fotballforbundet på sin hjemmeside.

Følg Deadline Day i vårt livesenter og chat med vår reporter!

– Anthony Martial ankom samlingen til det franske laget klokken 11.00 i Clairefontaine. Han ba om tillatelse fra Didier Deschamps om å få reise til England for å signere en kontrakt med Manchester United, skriver fotballforbundet på sin hjemmeside.

– På grunn av omstendighetene har treneren innvilget forespørselen fra spilleren. Anthony Martial forlot Clairfontaine mandag klokken 12.00 og vil returnere tirsdag morgen, fortsetter forbundet.

– Kan minne litt om en ung Henry

Dermed er det mye som tyder på at Monaco-spissen er på vei inn dørene på Old Trafford. Louis van Gaal har jaktet på en spiss i hele sommervinduet. Nå kan mye tyde på at jakten er over. Ifølge Daily Mail har Manchester United bydd 36 millioner pund for spilleren. Den franske avisen L'Equipe melder imidlertid på sin nettside at overgangssummen skal være på 80 millioner euro inkludert fremtidige bonuser ( cirka 58 millioner pund eller 750 millioner kroner).

Kommer spissen for den summen vil han bli tidenes dyreste tenåring. 19-åringen er regnet som et stort talent, og spilte 35 kamper for Monaco forrige sesong og scoret ni mål.

Tidligere sportsdirektør i Monaco og overgangsekspert Tor-Kristian Karlsen mener spissen kan minne litt om en ung Thierry Henry.

– Med tanke på egenskaper/rolle er han noe mellom en nummer to spiss og en midtspiss, skriver Karlsen på Twitter.

– Fremragende egenskaper: Smarte bevegelser, utmerket nær-teknikk/touch ( og generell teknisk evne), alt han gjør se enkelt ut, fortsetter Karlsen.

– Sterk i 1 mot 1 situasjoner

Han mener at Manchester United gjør det lurt i å hente spissen, men er usikker på om han vil gjøre en umiddelbar forskjell for laget.

– Veldig sterk i 1 mot 1-situasjoner. Åpenbart veldig rask/temposkifte. Overraskende sammensatt foran mål for en så ung spiller.

Men selv om spilleren har flere gode egenskaper er det noen sider han må forbedre for å bli en spiller i verdensklasse.

– Baksiden er at det er spørsmåltegn om stabiliteten, evne til å forbedre seg selv fysisk og det er muligens en viss mangel på besluttsomhet, skriver Karlsen.