<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet"> </span>Odd-treneren ble skjelt ut av Stabæk-fansen

Fagermo til TV 2: – Vi sender nok en e-post til NFF

Dag-Eilev Fagermo tror at frustrasjonen over å være ute av gullkampen fikk Stabæk-supporterne til å gå til verbalt angrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Slik jeg vurderer det, så var dette et direkte resultat av at de (Stabæk) nå – etter all sannsynlighet – er ute av gullkampen, sier Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Odd-treneren innrømmer at han ikke var langt i fra å føle seg truet av de harselerende Stabæk-supporterne – som angrep ham verbalt da han var på vei fra stadion til Odds spillerbuss etter kampen mot Stabæk på Nadderud.

Se Stabæk-fansen skjelle ut Fagermo i videovinduet øverst!

– Nei, slikt er vel..., kommer det fra Fagermo, før han tenker seg litt om og fortsetter:

– Jeg var ikke langt i fra i føle meg truet. Og vi kommer nok til å sende en e-post til Norges Fotballforbund.

– STABÆK-FANSEN VAR FRUSTRERTE: Det sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2. FOTO: Berit Roald
– STABÆK-FANSEN VAR FRUSTRERTE: Det sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2. FOTO: Berit Roald

– Dere vil klage på Stabæk-fansens oppførsel?

– Det vil komme en eller annen form for reaksjon fra oss. Vi er ikke fornøyde med sikkerheten utenfor Nadderud, svarer Odd-treneren, som ellers gledet seg over seier og tre poeng.

– Ja,  og vi var det klart beste laget også. Fra tribunen haglet det med piping, buing, skriking og skjellsord – så det er ingen tvil om at Stabæk-fansen var frustrerte, sier Fagermo, og legger til:

– Dermed er det ikke så unaturlig at det er vi – og jeg – som blir gjort til syndebukker for at gullet deres ryker.

Om de skrikende supporterne utenfor stadion og politieskorten til spillerbussen, sier 48-åringen følgende:

– Jeg har ikke noen store problemer med det. Fotball handler om følelser. Men sikkerheten kunne nok vært bedre.

Supporterklubben: – Han har ikke fått noen drapstrusler
Styreleder i Stabæks supporterklubb «Stabæk Support», Maria Meidell Borgersen, var selv ikke til stede under søndagens kamp mot Odd, men har diskutert situasjonen som oppstod etter kampen med resten av styret i supporterklubben.

– Vi er frustrerte, det innrømmer jeg. Og det Fagermo sier til dere nå i etterkant provoserer oss. Han trykker på feil knapper, sier Meidell Borgersen til TV 2.

– Det er noen som slenger litt dritt etterpå, men han må jo ikke ta det personlig. Han må ha litt tykkere hud. Fagermo har ikke fått noen drapstrusler, legger hun til.

– Ingen stor sak for oss
Hun sier at hun har fått høre fra flere som var på kampen at Fagermo skal ha oppført seg provoserende overfor dem under kampen.

– Men i våre øyne er ikke dette noen stor sak. Og vi synes det er veldig synd at han vil melde dette inn til NFF. Han bør heller ta kontakt med meg, så kan vi prate om det – og avklare hva som er supporterkultur, og hva som ikke er det, sier Meidell Borgersen.

I søndagens Fotballkveld ble også den kontroversielle episoden diskutert heftig.

– Han feiret vel rett foran dem, men hvis de skal ha rett til å si hva de vil i løpet av kampen, så må de tåle såpass, sier Freddy Dos Santos.

– Supporterne slenger dritt gjennom 90 minutter og så klikker de helt når motstanderen kommer med en liten gest. Hvorfor skal ikke trenere eller spillere få gi litt tilbake? Jeg håper mor og far er stolte i kveld, for sånn oppførsel er rett og slett bare tommel ned. Tommel opp til Fagermo! kom det fra en engasjert Jesper Mathisen.

Se gjengen i Fotballkveld diskutere Fagermos konflikt med Stabæk-supporterne i videovinduet under.