Var få meter fra å bli knust til pinneved av Kiel-ferga:

– Sendte nødsignal til flere båter – ingen kom for å hjelpe

Eivind Steffensen opplevde marerittet da motoren streiket, og gigantiske Color Fantasy kom kjørende rett mot snekka han satt i.

I over 40 år har Eivind Steffensen vært båtmann. Lørdag opplevde han sin mest skremmende situasjon på sjøen noensinne, da han skulle hjelpe en bekjent med å ta en gammel snekke fra Oslo til Svelvik.

(Videoen er filmet av en passasjer om bord i ferga som bidro til at Steffensens båt etter hvert ble slept trygt i land. Red. anm.)

Midt i Drøbaksundet fikk snekka motorstopp, og var kun få meter fra å bli knust til pinneved av Kiel-ferga Color Fantasy.

Fremdeles rystet

Når TV 2 møter Steffensen i Svelvik marina dagen etter den dramatiske hendelsen er han fremdeles rystet.

– Du ser jo det at det er noe stort som kommer mot deg, og at du ikke har noen mulighet til å komme unna. Og den båten du har er bare et lite nøtteskall i forhold, så det er jo klart man er redd for livet, sier Steffensen til TV 2.

Fikk ikke hjelp

I over en halvtime lå snekka med motorstopp og drev i Drøbaksundet, mens Kiel-ferga nærmet seg. Steffensen hevder han forsøkte å vise nødsignal med armene, uten at båtene rundt stoppet for å hjelpe.

– Jeg hadde da sendt ut nødsignal til flere forbipasserende båter. De bare vinket tilbake og syntes at dette var moro. Når du ser at hjelpen kommer og kjører forbi deg, og du ligger midt i løpet, da er du ganske hjelpeløs, sier Steffensen.

Steffensen mener båtfolket i Oslofjorden må lære seg å oppfatte nødsignal, og sier kun passasjerferga som mobilvideoen av situasjonen er filmet fra, forsøkte å hjelpe den havarerte snekka.

Da var det imidlertid allerede for sent.

– På grunn av de som var med båten, så kunne han ikke gå så nært opptil som han måtte for å få tak i meg. Jeg vil jo takke han for at han gjorde det han gjorde, sier Steffensen.

Takker Color Line-kapteinen

Den rutinerte båtføreren vil også takke kapteinen på Color Fantasy for at han oppfattet Steffensens nødsignal, og klarte å styre unna den lille snekka.

– Skipperen på den store ferga vil jeg jo si gjorde sitt ytterste for at vi skulle berge livet, sier Steffensen, som er lettet over at han kom fra hendelsen med livet i behold.

– Det er nok noe jeg aldri glemmer. Jeg vil jo alltid tenke på det, sånn at jeg ikke setter meg i en sånn situasjon igjen.