Marcus Pedersen hat trick-helt i høydramatisk lokaloppgjør

– De har ikke lært at drittslenging tenner meg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøndalen 2-4 Strømsgodset

Mjøndalen kjemper en desperat kamp for Tippeliga-tilværelsen, men fikk en forferdelig start på kampen mot Strømsgodset.

Etter en stygg skade på keeper Marco Pris Jørgensen, gikk Strømsgodset til pause med 2-0-ledelse.

Deretter skulle det meste handle om Mjøndalen, som kom tilbake i løpet av fem minutter. Til tross for et tidvis voldsomt press fra hjemmelaget, skulle Marcus Pedersen stjele hele showet på overtid.

– De har ikke lært at drittslenging tenner meg, sa hat trick-helten etter kampen.

Fikk hevn etter nedrykksdramaet

Marcus Pedersen la altså ikke skjul på at hat tricket smakte godt. Det gjorde heller ikke de tilreisende supporterne; etter 3-2-scoringen lå nemlig halve Drammen i en mølje oppå matchvinneren.

Sist gang Pedersen møtte Mjøndalen endte det med nedrykk for Brann – og tilhørende drittslenging fra Mjøndalen-supporterne. Spissen var fast bestemt på å revansjere seg, og etter kampen sendte han et stikk tilbake:

– Det er utrolig deilig. Det smaker ekstra godt etter sist jeg var her. Jeg liker at de fikk kjenne det litt, sa han til C More etter dramaet.

Dramatiske åpningsminutter

Lokaloppgjøret åpnet på svært dramatisk vis da hjemmelagets keeper Marco Pris Jørgensen fikk et hardt skudd rett i ansiktet. Dansken ble liggende på bakken, tilsynelatende bevisstløs.

Av bildene kunne det se ut til at keeperen hadde svelget tungen.

Etter et par minutter kunne Mjøndalens medisinske apparat konstatere at dansken var i god forfatning og kunne fortsette kampen. Et kvarter senere måtte han imidlertid forlate banen, tydelig omtåket etter smellen.

I mellomtiden hadde keeperen forlatt streken og havnet på håpløs halvdistanse. Det hadde Marcus Pedersen utnyttet til å sende gjestene i ledelsen.

– Vi undersøkte ham, og han var verken ustø eller hadde problemer med hukommelsen. Det er vanskelig å si om han var påvirket av smellen på baklengsmålet, men vi så jo at han ikke var på sitt beste. Hukommelsen hans ble gradvis dårligere, så både vi og spilleren selv kom frem til at vi måtte bytte, sa Mjøndalen-lege Bahram Kiani til C More i pausen.

Dersom det første målet var en tabbe, var det andre målet derimot praktfullt. Strømsgodset rullet opp langs høyreflanken, og etter nydelig innlegg fra Storflor fikk Fossum bredside inn kampens andre mål. Godset gikk til pause med 2-0-ledelse. 

Mjøndalen rett i strupen på Godset

Mjøndalen-trener Vegard Hansen hadde i pausen etterlyst rakere rygger og fikk det til gangs i minuttene etter pause. Hjemmelaget gikk rett i strupen på Strømsgodset, og innen fem minutter hadde Aasmundsen og Pellegrino utlignet til 2-2.

Deretter hadde begge lag flere gode muligheter, men Mjøndalen var utvilsomt det førende laget.

Nærmest var hjemmelaget ti minutter før slutt. Først måtte Espen Bugge Pettersen ned i sitt høyre hjørne for å holde ballen ute, og så gikk en corner direkte i tverrligger.

Da kampen så ut til å ebbe ut med 2-2, skulle kampen i stedet avgjøres på mest mulig dramatisk vis. Marcus Pedersen dukket opp på en dødball og satte inn vinnermålet – langt inn på overtid. 

Til alt overmål skulle samme mann også sikre hat trick med en kanonkule fra 20 meter.