Manchester United ble løvemat for Swansea

Manchester United rotet vekk 1-0-ledelse borte mot Swansea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea-Manchester United 2-1

Med Manchester City-seier mot Watford måtte Manchester United slå Swansea for å holde følge med byrivalen i toppen av Premier League.

Men Swanseas målfarlige spissduo Bafetimbi Gomis og André Ayew ville det annerledes. To scoringer med fem minutters mellomrom i annen omgang senket de røde djevlene. Det var også de første baklengsmålene for Manchester United i Premier League denne sesongen.

Med tapet er avstanden opp til serieleder Manchester City fem poeng.

– Etter 0-1 byttet de formasjon. Det taklet ikke vi. På fem minutter tapte vi kampen. Ellers synes jeg vi kontrollerte kampen og spilte godt, sier Louis van Gaal.

– Når motstanderen scorer mål kan man alltid finne feil, men det må jeg analysere med spillerne mine, sier van Gaal. 

Swansea-manager Garry Monk var svært fornøyd med å ta tre poeng.

– Vi fikk en vanskelig start. Manchester United spilte godt de første tjue minuttene. De presset oss, og vi fikk ingen rytme i spillet. Vi fikk kontroll de siste tjue minuttene i første omgang. I annen omgang var vi strålende, sier Monk. 

– Går litt i sirup for Manchester United
Juan Mata fikk kampens første virkelig store sjanse etter 21 minutter da bortelaget rullet opp Swansea-forsvaret. Ander Herrera trillet ballen videre til Mata, men spanjolens avslutning gikk en meter til side for mål.

Det gikk ikke lang tid før hjemmelaget meldte seg på i kampen. Først fikk Gylfi Sigurdsson en stor mulighet etter en frekk frisparkvariant. Islendingens avslutning snek seg på utsiden av stolpen. Lagkameraten Bafétimbi Gomis kom enda nærmere bare minuttet seinere, men heldigvis for bortelaget traff Swansea-spissen stolpen.

Manchester United slet med å spille seg til målsjanser før hvilen. Det var hjemmelaget som var friskest, mye takket være råsterke Gomis på topp. Mannskapet til Louis van Gaal hadde ballen mye, men Swansea hadde få problemer med å forsvare seg mot bortelagets lave balltempo.

– Det går litt i sirup for Manchester United. Det er mye flytting av ball sidelengs, kommenterte Per-Jarle Heggelund etter en håpløs pasning fra Daley Blind like før hvilen.

Mata fant nettet
Det gikk i alt annet enn sirup med Luke Shaw tre minutter etter pause. Venstrebacken var både heldig og dyktig da han fikk med seg ballen langs venstrekanten. Shaws innlegg fant Mata på bakerste stolpe. Fra kort hold blåste midtbaneteknikeren ballen opp i nettaket bak Lukasz Fabianski.

Bortelaget fortsatte å dominere på Liberty Stadium, og Mata fikk en god mulighet til å legge på til 2-0. I stedet var det Swansea som litt mot spillet gang utlignet. Sigurdsson fikk tid og rom til å finne André Ayew i feltet, og nykommeren hadde få problemer med å stange inn 1-1.

Fem minutter seinere fikk Gomis endelig uttelling. Ayew fant kraftspissen med en soleklar kandidat til årets målgivende pasning. Fra kort hold plasserte Gomis ballen ned i Sergio Romeros nærmeste hjørne.