I RUTE FØR VM: Alexander Kristoff viste styrke i GP-Ouest France-Plouay søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I RUTE FØR VM: Alexander Kristoff viste styrke i GP-Ouest France-Plouay søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Alexander Kristoff tok sesongens 20. seier

Alexander Kristoff viste at VM-formen er i anmarsj.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff (28) vant GP Ouest France-Plouay søndag.

Nordmannen vant sprinten med over en sykkellengde. Simone Ponzi ble nummer to, mens Ramunas Navardauskas ble nummer tre.

– Alt gikk som planlagt. Vi måtte gamble litt, for vi kunne ikke gjøre hele jobben med å hente de tre rytterne i front. Men vi var tilstede og sparte krefter til de siste kilometerne. I spurten hadde vi virkelig kontroll over situasjonen, sier Kristoff.

Seier nummer tjue
Kristoff tok dermed sin 20. seier denne sesongen. Han er verdens klart mestvinnende syklist denne sesongen, og klatret opp til 4. plass på UCIs verdensranking.

Nordmannen var utilnærmelig i spurten. Katjusja-opptrekket fungerte som det skulle, og da det hele skulle avgjøres var Kristoff i en egen klasse.

Han nærmer seg nå den italienske stjernen Alessandro Petacchi, som i sine glansdager i 2003 og 2005 tok 24 seirer i løpet av en sesong.

Ble nummer to i fjor
Endagsrittet i Bretagne var en viktig gjennomkjøring for nordmannen før VM i Richmond seinere i september.

Løypen er ikke helt ulik hva som venter Kristoff om drøyt tre uker, og rittet var derfor en god pekepinn på Katjusja-rytterens form før sesongens store mål. 

I fjorårets utgave ble Kristoff nummer to, kun slått av Sylvain Chavanel. Nå er Kristoff den andre nordmannen som har vunnet endagsrittet. Edvald Boasson Hagen vant GP Ouest France-Plouay i 2012. 

Topp 10:
1. Alexander Kristoff
2. Simone Ponzi
3. Ramunas Navardausks
4. Grega Bole
5. Jurgen Roelandts
6. Anthony Roux
7. Armindo Fonseca
8. Wout Poels
9. Rasmus Guldhammer
10. Magnus Cort