STYRTE KAMPEN? En kar satt på pressetribunen med Xbox-kontroll og fulgte ivrig med på Newcastle - Arsenal. FOTO: RICHARD MASON / TWITTER
STYRTE KAMPEN? En kar satt på pressetribunen med Xbox-kontroll og fulgte ivrig med på Newcastle - Arsenal. FOTO: RICHARD MASON / TWITTER

Hva gjorde mannen med Xbox-kontroll under Newcastle-Arsenal?

Han spilte ikke verdens mest realistiske versjon av Fifa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Northern Echo-journalisten Richard Mason skjønte lite da han så en kar på pressetribunen med Xbox-kontroll under Newcastles kamp mot Arsenal.

Mannen satt og trykket mens han så på kampen.

Mason tok bilde av ham å la det ut på Twitter med følgende tekst:

– Grafikken på Fifa 16 er noe helt spesielt.

Hva mannen faktisk gjorde er foreløpig ikke kjent.

Kanskje spilte han tidenes mest realistiske versjon av Fifa. Det kunne i hvert fall i perioder se ut som Newcastle-spillerne var styrt av en som ville se hvor langt han kunne gå i taklingene før dommeren dro frem det røde kortet.

Noen spekulerer i at han styrte bildene på storskjermen på St. James' Park, mens andre mener han plottet punkter i videoanalyse av kampen.

Men Independent har fått svaret.

Mannen var ikke splitter pine gal. Han registrerte ballinnehav for de to lagene for ChyronHego.

– Vi samler data på alle spillere og dommere. Data som hvor langt hver spiller har løpt, hvor raskt alle spillerne løper, også når de jobber på høyintensitet, og så videre. Vi samler også inn data på ballinnehav, og det er det Xbox-kontrollen er der for. Vi registrerer hvor hver eneste spiller er på banen 25 ganger hvert sekund, forteller David Eccles, som er ansvarlig for spillerregistreringen, til The Independent.

Disse dataene leverer de til statistikkselskapet Opta og til samtlige klubber i Premier League.

Mannen med Xbox-kontrollen på St. James' Park heter Ed Syers, og han fikk en travel ettermiddag.

– Det var litt av et sjokk da en venn av meg sjekket Twitter og et bilde av meg dukket opp. Det gikk ikke lenge før telefonen min gikk amok med meldinger, men jeg var for konsentrert på kampen til å få med meg hva som skjedde. Richard Mason, som tok bildet, kom faktisk og ba om unnskyldning i pausen. Jeg tror ikke han hadde trodd at det skulle gå viral, sier han.