Naken-reality skaper massive reaksjoner

Psykolog: – Jeg tror ikke det er bra for noen å være med på dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se God kveld Norge-reportasjen i toppen av saken.

I TVNorge-realityserien «Adam søker Eva», møtes 18 single menn og kvinner på en øde øy for å finne kjærligheten. Konseptet høres kanskje kjent ut, men tvisten er at samtlige deltakere er kliss nakne.

SKEPTISK: Psykolog Guro Øiestad er kritisk til den nye reality-serien. Foto: UiO.
SKEPTISK: Psykolog Guro Øiestad er kritisk til den nye reality-serien. Foto: UiO.

– Ikke bra for noen

Programmet har allerede skapt massive reaksjoner

– Det er spekulativt og uetisk. Jeg tror ikke det er bra for noen å være med på dette. Jeg tror det er vanskelig  å overskue hva slags følger dette kan få, sier spesialist i klinisk psykologi, Guro Øiestad.

For 23 år gamle Sandra Hauge føltes det som en liten seier å få delta i programmet. Hauge ble mobbet og sjikanert på skolen, men nå føler hun endelig en frihet ved å kle seg naken.

– Jeg har alltid følt meg ukomfortabel i min egen kropp, og kunne ikke dusje sammen med de andre jentene etter gymtimen.

Nå stiller Sandra uten en tråd foran hele Norge, men er ikke redd for å få kritikk.

– Man ble født naken, det finnes ikke noe mer naturlig enn det. Hvis jeg får noe drit nå, så ler jeg meg skakk ihjel, sier Sandra til TV 2.

Kommer over nakenheten

TVNorge stiller seg helt uforstående til kritikken.

– At voksne oppegående, friske mennesker velger å ta av seg tøyet og være med på et uhøytidelig dating-program er uetisk, har jeg vanskelig for å forstå, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride.

McBride sier at det alltid er kleint med dating-TV, og kanskje ekstra kleint når deltakerne i tillegg er nakne, men hun forsikrer seerne om at man fort kommer over dette.

Ekspertene derimot står på sitt, og slakter dating-serien.

– Når man tar nakenhet ut av sin kontekst, så blir det alt annet enn naturlig. Konseptet burde vært forkastet i utgangspunktet, sier psykolog Øiestad.

Adam søker Eva sendes på TVNorge til høsten.

Se God kveld Norge på TV 2, lørdager kl.22.15.