Vurderer å ta rettslige skritt etter at Sagan ble påkjørt av motorsykkel

Peter Sagan slo til legebilen og sparket sykkelen i vilt raseri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Peter Sagan mistet muligheten til etappeseier da han ble påkjørt av en motorsykkel mot sluttan av den 8. etappen av Vueltaen. 

Tv-bildene viser hvordan en rasende Sagan slår løs på legebilen og sparker sykkelen sin etter uhellet.

Kan gå rettens vei

Nå vurderer Tinkoff-Saxo å ta rettslige skritt mot de som er ansvarlige for at Sagan krasjet. 

«En motorsykkel kjørte uvørent og farlig inn i feltet i høy hastighet, og traff Peter Sagans bakhjul. Den uakseptable kollisjonen førte til at Peter Sagan krasjet, og etterlot rytteren med omfattende sår på sin vestre rumpeball og sitt venstre bein», skriver laget i en pressemelding. 

«Tinkoff-Saxo mener at krasj forårsaket av menneskelige feil, uansett om det påvirker Tinkoff-Saxos ryttere, eller ryttere fra andre lag, er uakseptable på toppnivå innen sykkelsporten», skriver laget i pressemeldingen.

Stjerneryttere måtte bryte

Det var ikke bare Sagan som hadde en tung dag. Amerikanske Tejay van Garderen og irske Daniel Martin var to av stjernene som måtte bryte årets Vuelta a España etter en velt lørdag.

Van Garderen mistenkes å ha pådratt seg kravebeinsbrudd etter at en lang rekke ryttere gikk i bakken på den åttende etappen fra Puebla de Don Fadrique til Murcia. BMC-rytteren, som også måtte stå av årets Tour de France etter å ha blitt syk, gikk i bakken med rundt fem mil igjen til mål.

Daniel Martin var også blant rytterne som måtte over ende. Iren, som lå på tredjeplass i sammendraget foran lørdagens etappe, måtte også bryte som følge av skadene han pådro seg.

– Vi kan bekrefte at Dan Martin har brutt La Vuelta på grunn av en krasj. Han er kjørt til sykehus, opplyste Cannondale-laget på Twitter.

Ute av rittet er også Cofidis-lagets sterke spurter Nacer Bouhanni.

Sammenlagtleder Esteban Chaves fra Orica-GreenEdge måtte også i asfalten, men var raskt tilbake på sykkelen og kom trolig heldig fra uhellet. (©NTB)