Bytyqi fikk Jonevret til å glise i Stavanger

En svært pigg Zymer Bytyqi sørget sammen med Jon Dadi Bödvarsson for at Sandefjord nok en gang måtte reise tomhendte hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking-Sandefjord 2-0

Videosammendrag ser du øverst!

Med hver sin scoring sørget henholdsvis Zymer Bytyqi og Jon Dadi Bödvarsson for at Viking festet et lite grep om 3. plassen i Tippeligaen. Spesielt førstnevnte viste godt igjen i kampen mot Sandefjord.

Stavanger-laget er nå oppe i 40 poeng, fire mer enn Vålerenga på plassen under. Odd, som ligger på 5. plass bokført med 35 poeng møter Stabæk borte i morgen.

Bohinen: – Et nummer for små
Sandefjord på sin side ligger fortsatt «trygt» plassert i bunnen av tabellen – og skal lars Bohinens disipler ha et ørlite håp om å berge plassen i Tippeligaen, må poengfangsten snart starte.

– Vi var et nummer for små i dag, erkjenner Sandefjord-trener Lars Bohinen, som måtte klare seg uten flere sentrale spillere i kampen mot Viking.

– Vi avslutter kampen med fire 19-åringer, men vi gjør så godt vi kan, legger han til.

Jonevret: – Viktig å vinne kamper som dette
Viking-trener Kjell Jonevret var i motsetning til Bohinen en svært glad mann etter oppgjøret i Stavanger.

– Det var bra i dag. Kamper som dette er viktige å vinne, og i dag har vi bra kontroll i 90 minutter. Så alt i alt er vi godt fornøyde, sier Jonevret.

– Vi har 40 poeng nå. Det er fantastisk bra. Og vi er trygge og kompakte, fortsetter svensken.

Bytyqi satte inn 1-0
Gjestene fra hvalfangerbyen la seg dypt i åpningsminuttene, mens Viking følgelig fikk styre det meste. Etter et kvarters spill kom også kampens første sjanse, men Suleiman Abdullahi greide utrolig nok å bomme på det åpne målet.

Viking fortsatte å presse på, og like etter at halvtimen var passert i Stavanger vippet unge Bytyqi inn 1-0 etter et innlegg fra André Danielsen.

Ny målgivende fra Danielsen
Fem minutter ut i 2. omgang doblet hjemmelaget ledelsen, og igjen var det høyreback André Danielsen som skulle servere Vikings målscorer – som denne gangen var Jon Dadi Bödvarsson. Islendingen headet inn 2-0, og som så mange ganger tidligere denne sesongen så det dystert ut for Sandefjord.

Flere mål ble det ikke på Stavanger stadion, og dermed måtte Sandefjord, for 26. (!) bortekamp i Tippeligaen på rad, innse at det heller ikke denne gangen ble seier på fremmed gress.

Slik startet lagene:
Viking: Austbø, Danielsen, Mets, Soares, Haugen, Bytyqi, Jørgensen, Thioune, Adegbenro, Bödvarsson, Abdullahi.
Sandefjord: Hogan, Offenberg, Hansen, Juel-Nielsen, Bindia, Kurtovic, Fevang, Pedersen, Larsen, Sellin, Mendy.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!