<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet"> </span>Fire tap og én seier i august:

Vålerengas august-mareritt fortsetter

Mens Aalesund ikke har tapt en hjemmekamp siden slutten av mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund-Vålerenga 2-0

Videosammendrag kommer etter hvert.

Etter å ha vunnet tre av tre kamper i juli, står Kjetil Rekdal og Vålerenga bokført med fire tap og bare én seier (hjemme mot akterutseilte Tromsø) i august.

Etter tapet mot Aalesund fredag kveld er Oslo-laget fortsatt ett poeng bak Viking på 3. pass – som møter bunnlaget Sandefjord i Stavanger lørdag.

Fredriksen: – James var fantastisk
Etter to scoringer fra henholdsvis Leke James og Peter Orry Larsen er Aalesund ubeseiret på hjemmebane siden 0-4-tapet for Viking i slutten av mai.

– Vålerenga er et av lagene i Norge det er spesielt å møte, og det smaker selvsagt svært godt med tre poeng, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen til TV 2.

– Spillerne utfører oppgavene sine på eksemplarisk vis, og jeg mener vi vinner fullt fortjent i dag, legger han til, før han kommer med en liten dose skryt til banens kanskje beste spiller, Leke James.

– Han var fantastisk i dag. Se på hvordan han jobber – både offensivt og defensivt.

– Vi gir James lillefingeren i dag, og da går det som det går, kommer det fra Vålerenga-stopper og tidligere AaFK-spiller Jonathan Tollås Nation.

Rekdal vurderer stilbytte
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var langt i fra fornøyd med å tape 0-2 borte mot sin gamle arbeidsgiver.

– Vi er ikke bra verken defensivt eller offensivt, og da taper man fotballkamper. På spillermøtet før kampen trekker vi frem tre faktorer som skal være viktige for oss; innsats, tæl og glød. Av en eller merkelig grunn eksisterer ingen av de tre faktorene i dag, sier treneren, før han fortsetter:

– Jeg vet ikke om vi er redde, eller fysisk eller kanskje mentalt utslitte. Det som suser rundt i hodet mitt nå er tanken om at vi kanskje må legge om måten vi spiller fotball på. For vi kan ikke fortsette som dette, og være tannløse og tape fotballkamper hver helg.

Pirket inn 1-0
Like før det var spilt ti minutter kunne Alexander Mathisen sendt gjestene i føringen, men høyrekanten maktet ikke å sette innlegget fra Moa i mål.

Så skulle kampens første scoring komme. Etter litt misforståelser inne i Vålerenga-feltet endte ballen etter hvert opp hos Leke James på bakre stolpe, som enkelt kunne pirke inn 1-0 forbi Sascha Burchert i VIF-buret.

Se scoringen i den gule boksen!

Aalesund giret opp før pause
Etter kampens første scoring greide verken Aalesund og Vålerenga å spille seg frem til de største sjansene. Men like før hvilen smalt det fra hjemmelaget.  Først klinket unge Henrik Bjørdal til med strak vrist fra snaut 20 meter. Ballen traff tverrliggeren, og på innlegget som fulgte headet James ballen like utenfor.

Det siste minuttet av den første omgangen giret hjemmelaget opp ytterligere ett hakk, og etter en fantastisk prestasjon av Leke James – og litt klabb og babb inne i VIF-feltet – klinket Peter Orry Larsen ballen opp i nettaket til 2-0 og stormende jubel på Color Line Stadion.

Se scoringen i den lyseblå boksen!

Trippelsjanse
I starten av 2. omgang lå hjemmelaget dypt i banen, men gjestene fra hovedstaden slet med å spille seg gjennom det kompakte AaFK-forsvaret.

I stedet var det igjen det ledende laget som skulle stå for sjansene, og ti minutter ut i kampens siste kapittel kunne Orry Larsen (to ganger) og Henrik Bjørdal satt inn 3-0, men Burchert stod i veien hver gang.

Tross at Vålerenga hevet seg noe det siste kvarteret på Color Line, ble det med forsøket, og da dommer Tommy Skjerven lot pipen blåse for siste gang, var det de oransjekledde som kunne juble for tre seier og tre poeng.

Slik startet lagene:
Aalesund: Grytebust, Latifu, Skagestad, Dyrestam, Matland, Riise, Larsen, Hoseth, Bjørdal, James, Mos.
Vålerenga: Burchert, Lundström, Nakkim, Tollås Nation, Jääger, Grindheim, Hallberg, Mathisen, Lindkvist, Zahid, Moa.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!