MENER WENGER BURDE HENTET EN STORFISK: Santi Cazorla (bak til venstre), Francis Coquelin og Aaron Ramsey har hittil blitt brukt på Arsenals defensive midtbane. Det er ikke godt nok til å hamle opp med de beste, mener Simen Stamsø Møller. FOTO: EDDIE KEOGH
MENER WENGER BURDE HENTET EN STORFISK: Santi Cazorla (bak til venstre), Francis Coquelin og Aaron Ramsey har hittil blitt brukt på Arsenals defensive midtbane. Det er ikke godt nok til å hamle opp med de beste, mener Simen Stamsø Møller. FOTO: EDDIE KEOGH

Mener Arsenals midtbane ikke er god nok til å vinne Premier League

– Du kan ikke basere suksessen din på Coquelin, sier TV 2s fotballkommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Newcastle-Arsenal på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 13.45!

Arsenals midtbane er ikke god nok til å vinne Premier League. Det mener TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø Møller. Han savner en klassespiller i hjerte av laget.

– Jeg synes ikke de ser gode nok ut. Det er ikke det fryktinngytende Arsenal som vi så for ti år siden. Slik Chelsea var i fjor og Manchester City året før der igjen, sier Stamsø Møller.

– Han oser ikke trygghet
Francis Coquelin og Santi Cazorla virker å være Arsène Wengers foretrukne duo på den defensive midtbanen til Arsenal. Paret har startet de to siste kampene i det som har vært en sesongåpning med blandede følelser for Arsenal. Mye har vært diskutert rundt Wengers komponering av mannskapet – blant dem som har splittet fansen mest, er nettopp Coquelin.

– Det funker i veldig mange kamper med Coquelin. Men nå har ikke Arsenal scoret i fem av de siste seks hjemmekampene. De har scoret i de siste seks på bortebane. Når spillet skal styres, synes jeg Coquelin er hakket for vimsete. Han oser ikke trygghet slik de defensive midtbanespillerne til de andre toppklubbene gjør, sier Stamsø Møller.

For det er nettopp det som skiller Arsenal fra de andre Premier League-gigantene, mener fotballkommentatoren. 

– Tendensen de siste årene er at alle Premier League-vinnerne har en sentral midtbanespiller som er veldig god. En som veldig ofte er på årets lag, og er av de beste den sesongen. I tillegg til en verdensklassespiss. Som i fjor i Chelsea med Matic og Costa. Året før med Touré og Agüero i City. Året før der igjen Carrick og van Persie i United.

Mener Coquelin ikke er god nok
Coquelin spilte seg inn på Arsenal-laget i siste halvdel av fjorårssesongen etter låneoppholdet i Freiburg. Franskmannen sto frem og tok ansvar da Arsenal manglet en klar og definert defensive type på midtbanen i kjølvannet av Ramseys skade. Wenger satte sin lit til Coquelin og startet med ham i samtlige kamper i ligaen, bortsett fra én, fra 13. desember til 24. mai.

Det virker det som at Wenger kommer til å gjøre også denne sesongen. For i sommer er det foreløpig ikke kjøpt inn en ny defensiv midtbanespiller. 

– De vil utvikle laget, og det er mange som ønsker Arsenal suksess med den strategien, men det spørs om det fungerer når de andre lagene kan hente spillere til hvilken som helst pris. Du kan ikke basere suksessen din på Coquelin. Det er det Wenger gjør, sier Stamsø Møller og ser tilbake på hva Arsenal og Wenger gikk i krigen med i den suksessrike starten på 2000-tallet.

– Først hadde han Vieira og Petit, med Bergkamp på topp. Så hadde han Vieira, Gilberto Silva og Edu. Da hadde de Henry, en av verdens beste spillere, som spiss. Men sånn er det ikke nå. Wenger burde vite det, men det virker som han legger mye stolthet i det han har satset på. Så skal det liksom fungere for en hver pris. Det er fint at han vil ha det på gamlemåten, og at han vil bygge opp et eget lag, men det fungerer ikke i dagens fotball. Ikke i det hele tatt. Sånn jeg ser det er Wenger for sta til Arsenals beste. 

– Wenger er litt egen
Den 65-årige franskmannen har alltid vært opptatt av å fostre og bygge opp spiller fra egne rekker. Eksemplene er mange, og franskmannen har rettmessig fått mye skryt for arbeidet han har gjort som Premier Leagues lengstsittende manager. De siste sesongers kjøp av høyprofilspillerne Mesut Özil og Alexis Sánchez markerer imidlertid en ny æra i klubben. 

– Jeg synes det er kjempefint at Arsenal tenker utvikling. Men samtidig har de hentet Özil og Sánchez for mye penger. Hvorfor ikke hente et hjerte i laget defensivt? sier Stamsø Møller.

– Wenger er litt egen. Det virker som han bare lytter til egne tanker. Jeg kan ikke forstå at det ville vært et så stort problem for en klubb som Arsenal å hente en spiller til 300 millioner kroner. Dersom den spilleren ikke hadde slått til, hadde det ikke vært en katastrofe. Alle de andre klubbene gjør det. Det går galt, men så løser det seg.

Så gjenstår det å se om Arsenal klarer å kjempe om tittelen med Coquelin som en av de to i den defensive midtbanerollen – eller om en storsignering vandrer inn portene på Emirates før overgangsvinduet stenger.

– Arsenal er veldig bra dersom man tenker at de skal være på stedet hvil og være et utfordrende lag. Men skal de bli mestere mtp. så gode Chelsea og Manchester City er nå, må de rett og slett ha en bedre og robust sentral midtbane. I tillegg bør Ramsey involveres mer i spillet. Jeg er veldig svak for ham, sier Stamsø Møller.