Bolton Wanderers manager Neil Lennon har vært med på mange derbyer tidligere, de største som både spiller og manager for Celtic. I kveld venter et nytt viktig derby - mot lokalrival Blackburn. FOTO: MARTIN RICKETT / NTB SCANPIX
Bolton Wanderers manager Neil Lennon har vært med på mange derbyer tidligere, de største som både spiller og manager for Celtic. I kveld venter et nytt viktig derby - mot lokalrival Blackburn. FOTO: MARTIN RICKETT / NTB SCANPIX

– Dette derbyet er like viktig som Old Firm

To managere under press behøver sårt en seier i det som høyst sannsynlig blir et eksplosivt derby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DIREKTE 20.45: Se Blackburn-Bolton på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

Det tar Bolton-supporterne rundt 20 minutter å kjøre til Ewood Park i kveld. Bortefeltet med plass til 2000 mennesker er nesten utsolgt, og med flomlys og TV-kameraer rettet mot Ewood Parks grønne gressmatte, er presset på begge lags managere.

– Like viktig som Old Firm

Verken Blackburn eller Bolton har vunnet i ligaen. Begge røk i første runde av Ligacupen mot henholdsvis Shrewsbury og Burton Albion. Gary Bowyer har fått mye ros for å ha stabilisert Blackburn. Neil Lennon snudde en vond Bolton-trend, og sikret plassen med god margin forrige sesong.

Men nå brenner under begges føtter.

– Jeg vet alt om derbyer. Jeg har spilt i mange av dem, og vært manager i en god del også, sier tidligere Celtic-spiller og -manager Lennon til engelsk presse i forkant av kveldens kamp.

– Dette er derbyet er like viktig som Old Firm. Jeg vet hva som står på spill, og jeg vet hva det betyr for supporterne, slår han fast.

– Vi slo dem hjemme på Boxing Day forrige sesong, og det var en fantastisk atmosfære, men vi tapte bortekampen i vår. Det var to svært tette oppgjør, og jeg forventer det samme nå.

Presset er kanskje enda større på Blackburns Gary Bowyer. Etter en vanskelig sommer, der klubben har hatt transfer embargo, har mistet viktige spillere som Tom Cairney, og har hatt flere bud på Jordan Rhodes, har sesongen startet dårlig.

Etter tapet mot Brighton sist helg, kom ryktene om at han var sparket.

– Det kom som et fullstendig sjokk, sa Bowyer på gårsdagens pressekonferanse.

– Det er en del av gamet, men rapportene stemte ikke. Jeg forstod at noe var i gjære da vi landet på Manchester Airport. Jeg hadde ikke skrudd på telefonen min, men spillernes pep, så jeg tenkte at de planla en tur ut. Da jeg fikk på min egen telefon, forstod jeg hva det gjaldt, og det var ganske underholdende.

– Jeg har lært meg langt mer om Twitter den siste uka. Datteren min fortalte at jeg «trendet», så nå vet jeg hva det også betyr.

– Må vinne

Etter denne runden er det to ukers landskamp-pause, så laget som taper i kveld, får tunge dager før de kan rette det opp igjen.

– Men slik er alle kamper. Man må vinne dem alle sammen. Om vi vinner denne, er fokus på å vinne neste og så videre. Slik har det vært siden jeg tok over for to år siden. Man må vinne fotballkamper, så enkelt er det.

Men skal man vinne, blir det tungt å stadig vekke slippe inn det første målet. Det har irritert forsvarer Grant Hanley.

– Jeg er lei av å gå til pause med 0-1, så på fredag må vi få det første målet, og ta det derfra.

– Jeg tror ikke vi er langt unna den første seieren, men når man ikke vinner fotballkamper, blir det litt ekstra press. Forhåpentligvis får vi den første nå, sier Hanley til klubbens egne hjemmesider.