TIL TOTTENHAM: Son Heung-min er klar for Tottenham.
TIL TOTTENHAM: Son Heung-min er klar for Tottenham.

Tottenham med sitt femte sommerkjøp

Son Heung-min er klar for Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham bekrefter at de har hentet sin femte spiller for sommeren.

Son Heung-min kommer fra Bayer Leverkusen.

Angriperen har signert en femårskontrakt, og følger Toby Alderweireld, Clinton N'Jie, Kevin Wimmer og Kieran Trippier inn stadionporten på White Hart Lane.

Overgangssummen skal ligge rundt 280 millioner kroner.

23-åringen kan spille både spiss og på kanten og har scoret 41 mål på 135 kamper i Bundesliga for Leverkusen og Hamburger SV.

Han har fått trøye nummer 7 av manager Mauricio Pochettino.

Son har 44 landskamper for Sør-Korea og var i VM-troppen i 2014, der han var en av få spillere som fikk godkjent etter at laget forsvant ut etter gruppespillet.

Hans far Son Woong-jun var også fotballspiller og har landskamper for Sør-Korea.

23-åringen flyttet til Tyskland som tenåring og fikk kontrakt med HSV. I oktober 2010 fikk han sin bundesligadebut og markerte seg med scoring mot Köln.

Styrkene hans er først og fremst hurtigheten og at han er like god med begge bein.

– Han kommer til å begeistre. Han er veldig ballsikker og skyter innmari godt med begge bein. Jeg har nesten ikke sett på maken til tilslag og presisjon med begge føtter. Jeg tror ikke han vet selv hvilket bein han skyter med. Han scorer langskuddperler med begge bein. Det er en spiller som ligner mer på Christian Eriksen enn noe annet de har i Tottenham, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Stamsø Møller tror at sørkoreaneren kan bli en favoritt blant fansen, men det er ikke spilleren han ville hentet hvis han var ansvarlig på White Hart Lane.

– Det er veldig mye penger å bruke på en spiller som jeg langt ifra er sikker på at Tottenham trenger, men det kan hende han også er et alternativ som spiss. Det er sikkert sånn de tenker. Jeg synes det er sprøtt at de skal hente enda en offensiv midtbanespiller. Hvis de skal bruke så mye penger, så kunne de kanskje ha prøvd seg på hans landsmann Ki fra Swansea som spiller i en posisjon der de faktisk trenger forsterkninger, mener han.

Han tror Tottenham må forsterke seg sentralt dersom de vil kjempe høyere på tabellen enn de siste sesongene.

– Jeg vet at gode sentrale midtbanespillere ikke vokser på trær, men jeg synes det er så mange midtbaner i Premier League som er bedre enn Tottenham. Hadde jeg satt opp midtbanepar for alle lagene i Premier League, så ville Tottenham ligget på grensen mellom øverste eller nederste halvdel, sier Stamsø Møller.