Ekspert: – Vålerenga bør ta medalje med troppen klubben har nå

Men Jesper Mathisen tror Vålerenga bør merke presset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Aalesund - Vålerenga på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fredag kl. 19.00

Vålerenga står bokført med to strake tap i Tippeligaen før fredagens TV 2 Zebra-sendte oppgjør mot Aalesund.

Først slo Rosenborg Oslo-klubben 2-0 på Lerkendal, og i forrige serierunde vant Molde 1-0 på Ullevaal.

For øyeblikket ligger Vålerenga på en fjerdeplass på tabellen. Avstanden opp til Stabæk på sølvplass er hele åtte poeng.

– En stor kamp for Aalesund
TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror Vålerenga ikke kan forvente seg å spasere seg til tre poeng på Color Line Stadion.

– Aalesund er veldig bra på hjemmebane. De ligger i ingenmannsland på tabellen, men når Vålerenga og gamletrener Kjetil Rekdal kommer på besøk er dette en av de store kampene på Color Line, poengterer Mathisen, før han fortsetter:

– Vålerenga på sin side har ikke tatt poeng siden de begynte å snakke om gull. Jeg mener klubben har en god sjanse til medalje, ikke minst når de nå har hentet Moa tilbake. Får klubben Moa tilbake i godt, gammelt slag så har Oslo-klubben en god sjanse på medalje, fortsetter han.

– Bør ta medalje med dagens tropp
Start-spilleren mener Vålerenga begynner å merke presset.

– Vålerenga har ikke prestert godt nok i det siste, selv om de har møtt gode lag. Men Vålerenga skal selv være et godt lag, poengterer han, og legger til:

– Det kan virke som om Vålerenga har en mental sperre. Det var det samme forrige sesong etter at klubben begynte å snakke om medalje. Etterpå sluttet de å prestere. Nå har klubben hentet inn nye spillere i sommer, og forventningene bør være at klubben tar medalje. Klubben har kvittet seg med daukjøtt og hentet inn forsterkninger, og jeg tror Kjetil Rekdal er rett mann til å løse dette.

Store forventninger til Moa
Spesielt til angriperen Moa knyttes det store forventninger. Men den tidligere landslagsspissen slet med skader store deler av forrige sesong.

Jesper Mathisen spår imidlertid at Moa snart vil komme tilbake i god, gammel form.

– De sier at Moa har vært strålende på trening. Men han trenger et par kamper. Jeg tror at han vil være enda bedre mot Aalesund enn i forrige kamp. Han må bare komme inn i rytmen. Moa har vist før at han er en av Norges beste spisser. Rapportene fra treningene sier at Moa er kommet godt i gang, og derfor starter han igjen, sier Mathisen.