Tårene trillet da Sigrid (12) sang seg til gullknapp i Norske Talenter

Sigrid Haanshus ble sendt direkte til semifinalerundene etter å ha sunget «Les Misérables»-låt.

12 år gamle Sigrid Haanshus fra Soknedal i Sør-Trønderlag gjorde enorm suksess på sin Norske Talenter-audition.

Hun sang «Dream the Dream» fra musikalen «Les Misérables», og fikk frem tårene hos både Mia Gundersen, Bjarne Brøndbo, Solveig Kloppen, publikummere og deler av teamet som produserer Norske Talenter.

Etter auditionen fikk Sigrid stående applaus av både dommerne og publikum, og før dommerne i det hele tatt ga tilbakemeldinger, smelte Brøndbo til med gullknappen, som sørger for at hun blir sendt direkte til semifinalerundene.

Mia: – I dag startet du reisen din

Dommerne ga allikevel tilbakemeldinger, selv om det var soleklart at Sigrid gikk videre.

– Det var helt fabelaktig! Jeg er så imponert, sa Brøndbo.

Linn Skåber er stor fan av musikalen, og skrøt Sigrid opp i skyene.

– Jeg har hørt på «Les Misérables» siden jeg var like liten som deg. Jeg har hørt den så mange ganger at jeg kan den i alle varianter. Du fikk meg til å høre den helt på nytt.

– I dag startet du reisen din. Dette var helt fantastisk! Helt fantastisk! sa en tydelig rørt Mia Gundersen.

– Det var helt uventet

Sigrid forteller til TV 2 at hun ikke visste om gullknappen – som hver av dommerne kan kun bruke én gang hver – før hun kom på auditionen. Hun ble helt satt ut da D.D.E.-vokalisten trykket på den.

– Jeg hadde ikke tenkt så mye på om jeg ville gå videre eller ikke. Det var først og fremst artig å få komme på audition og synge for dommerne og så stort publikum.

– Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte da han trykket på gullknappen. Det var helt uventet. Jeg hadde ikke hørt om gullknappen før jeg kom til audition den dagen, så det var virkelig en overraskelse at jeg skulle få den!

Hun forteller videre at hun satte stor pris på dommertilbakemeldingene.

– Det var stas å få så fine tilbakemeldinger. Tilbakemeldinger er lærerike, og når de er positive så er det jo kjempemorsomt.

Var ikke nervøs

Til tross for at TV-kameraene rullet, salen var full, og dommerne satt klare for å dømme henne, forteller hun at det var ro i kroppen mens hun sang.

– Jeg var litt spent, men ikke nervøs. Det var kjempemorsomt å synge for dommerne. Jeg hadde lyst på flere utfordringer, og så synes jeg det er veldig spennende med auditions. Samtidig tenkte jeg at det var en fin mulighet til å nå et stort publikum, sier Sigrid Haanshus til TV 2.

Norske Talenter sendes fredager klokken 20.00 på TV 2.