Fotballryktene:
– Manchester United gir opp å beholde de Gea

Og Arsenal har sikret seg en ny angriper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thank God It's Friday!

Bare en dag til fotballfesten og fire dager til overgangsvinduet stenger.

Da er det bare å varme opp til en deilig fotballhelg med en solid dose med rykter.

Her får du dagens samling med overgangsspekulasjoner.

Noen har kanskje lagt merke til at David de Gea ikke har spilt for Manchester United så langt denne sesongen. Årsaken til dette skal være at den spanske skuddstopperen ønsker seg hjem til Spania og Real Madrid. Dette er kanskje ikke noen stor nyhet for de fleste. Men etter måneder med stillingskrig, kan det nå se ut til at Manchester United er i ferd med å resignere. For Daily Mirror hevder at det nå bare er et spørsmål om dager før klubben aksepterer et bud fra den spanske giganten. United innser at de ikke kan holde på en spiller som ønsker å vinne noe, og vil selge dersom de får nærmere 385 millioner kroner for de Gea.

Pengene vil klubben bruke på å hente Felipe Anderson fra Lazio. Brasilianeren har lenge vært på blokken til Louis van Gaal, men har vært et stykke nede på arket. Men ettersom Manchester United ikke har vært interessant nok for de spillerne som sto øverst på listen, er man nå kommet ned til 22-åringen. Tutto Mercato Web skal det nå ligge et bud på 375 millioner kroner på bordet til italienerne, som egentlig ønsker å beholde angriperen.

I år er det Roberto Firmino som er spilleren som skal bli verdens beste i løpet av sin første sesong i Liverpool. I fjor var det Lazar Markovic. 250 millioner kroner betalte Liverpool for serberen, og lot ham få et godt polstret sete på rad to på Anfield. 11 kamper fikk han fra start i Premier League, og mannen som hadde verden for sine føtter i fjor sommer, er nå en nesten glemt mann. Så langt unna laget er han at Brendan Rodgers nå har bestemt seg for å låne ut 21-åringen. Liverpool Echo skriver at Fenerbahce har gått med på å betale hele lønnen hans mens han sparker ball med Robin van Persie og Nani denne sesongen.

Liverpool sliter med å bli kvitt Fabio Borini. Spissen har ingen fremtid under Rodgers og har vært til salgs i godt over ett år. Denne sommeren har Fiorentina, Inter, Sunderland og West Ham vist interesse, men foreløpig er det ikke kommet noe konkret ut av det. Ifølge Liverpool Echo er Liverpool nå så desperate etter å kvitte seg med italieneren at de lar ham gå på lån hvis det er eneste mulighet for å få ham bort – selv om det betyr at verdien hans trolig synker ytterligere med tanke på at han bare har to år igjen av kontrakten sin.

Chelsea har veldig lyst på John Stones, men de har ikke lyst til å gjøre 21-åringen til tidenes dyreste forsvarsspiller. For selv Roman Abramovitsj innser at Everton-spilleren ikke er i nærheten av verdensklasse. Men The Toffees lar seg ikke pille på nesen, og har nå takket nei til et fjerde bud fra de kongeblå fra hovedstaden. Daily Mirror skriver at det fjerde budet var på 475 millioner kroner. Og nå vurderer Chelsea om de skal gå for en annen midtstopper i stedet.

Og det kan bli en skikkelig overraskelse for Chelsea-fansen. For kinesiske Titan Sport skriver at Chelsea har lagt inn et bud på Guangzhou Evergrade-forsvareren Zhang Linpeng. 26-åringen blir kalt «Zhangmos» i hjemlandet fordi han skal ha veldig mye av Sergio Ramos over seg.

Få overganger har fått større oppmerksomhet enn da John Obi Mikel gikk fra Lyn til Chelsea, etter allerede å ha hatt en avtale med Manchester United. Når nigerianeren nå er på vei bort fra Chelsea, så går han litt stillere i døren. Daily Mirror skriver at midtbanespilleren er ønsket av Besiktas og kan forsvinne til Tyrkia i løpet av helgen.

Arsenal-fansen kan endelig puste lettet ut, for nå har Arsene Wenger hentet inn en spiss. Det er nok ikke Karim Benzema eller Edinson Cavani, men med tid og stunder kan kanskje Harry Clarke bli en spiss i verdensklasse. 15-åringen har i hvert fall imponert såpass mye for Ipswich at Arsenal nå har hentet ham til Nord-London, skriver Daily Star.

Wenger har alltid vært en aktiv kar mot slutten av overgangsvinduene. Og han går ikke av veien for å hente en spiller like før vinduet stenger. Etter å ha levd i skyggen av Harry Redknapp i noen år, har Wenger seilt opp som en av favorittene til å bli den nye «deadline day-kongen». De siste årene har han hentet Mesut Özil  og Danny Welbeck på vinduets siste dag, og han utelukker ikke at han vil gjøre det igjen. For til Arsenal.com innrømmer han at han har konkrete spillere i kikkerten og har tro på en løsning mot slutten av vinduet.

Andy Carroll har det litt tungt i dag. For flere uheldige omstendigheter sørget for at han gikk glipp av drømmeovergangen sin. West Ham har den siste uken prøvd å hente Simone Zaza fra Juventus. Hadde den overgangen gått igjennom, ville The Hammers latt Carroll gå på lån til Sevilla. Nå ville det seg ikke sånn. For Juventus valgte i stedet å selge Fernando Llorente til Sevilla og stoppet overgangen til Zaza. Dermed trakk West Ham seg fra å leie ut Carroll til La Liga-klubben, som helt sikkert også mistet litt av interessen når de allerede hadde sikret seg en storvokst spiss, skriver Daily Mail.

West Bromwich Albion-formann Jeremy Peace har gitt Saido Berahino klar beskjed om å få hodet sitt i orden og fokusere på WBA, for noen overgang blir det ikke på ham i sommer. Det har gjort at Tottenham-manager Mauricio Pochettino har fått kjærlighetssorg. – Det er som når du er forelsket i en kvinne. Det er mange kvinner i verden, men det er bare en du vil ha. Noen ganger er det umulig. Sånn er det i kjærlighet og i fotball er det på samme vis, forteller han til BBC.

Sunderland-manager Dick Advocaat har gitt klar beskjed om at laget hans skal forsterkes før vinduet stenger. Og den første inn ser ut til å bli den svenske angriperen Ola Toivonen. Ifølge Sunderland Echo er klubben enig med Rennes om en overgangssum. Nå gjenstår bare 29-åringens personlige kontrakt.

The Black Cats ønsker seg også Napoli-spilleren Jonathan de Guzman. 27-åringen har ingen fremtid i den italienske klubben, som skal ha akseptert en låneforespørsel fra Sunderland, skriver Newcastle Chronicle. Samtidig kan Emanuele Giaccherini være på vei tilbake til hjemlandet. 30-åringen var landslagsspiller for Italia da han kom til England, men etter noen sesonger på benken til Sunderland er landslagsinnkallingene uteblitt.

Dersom noen trenger en rutinert midtbanespiller uten å måtte betale fem flate flis for ham, så er nå Kevin Nolan ledig på markedet. 33-åringen ble torsdag enig med West Ham om å rive i stykker kontrakten hans, skriver klubben på sin hjemmeside. Han står nå uten klubb og vil nok få et og annet tilbud i løpet av helgen.