Fansen kastet flaske på Barton i 2013 - nå har han signert for klubben

Joey Barton skal spille for supporterne som slengte dritt mot ham og pepret ham med Cola-flaske for under to år siden.  Se video av hendelsen!

Joey Barton er klar for Burnley, noe klubben annonserte på sine hjemmesider torsdag.

32-åringen har irritert på seg mange motstandersupportere opp gjennom årene og er kjent som en av engelsk fotballs største urokråker.

Les også: Dette er fotballens største urokråker

Derfor kunne man kanskje sagt at det ville vært supportere fra hans nye klubb som hadde hatt dårlige erfaringer med ham uansett hvilken klubb han hadde signert for, men hans valg av ny klubb er allikevel noe kontroversielt.

Den tidligere QPR-spillerens ettårskontrakt med Turf Moor-klubben betyr nemlig en retur til en noe spesiell arena for hans del.

Samme sted irriterte han nemlig i oktober 2013 på seg supporterne gjennom hele kampen, og ble til og med kastet en colaflaske på fra tribunen i løpet av det som da var et borteoppgjør for QPR i Championship for midtbanespilleren.

«Ville ta en Cantona» på den neste tilskueren som gjorde noe tilsvarende
I tillegg til flaskekastingen satt også - som vanlig for Barton - utallige slengbemerkninger løst fra Burnley-supporterne på tribunen.

31-åringen tok det hele med stoisk ro, plukket flasken opp fra gresset og ga den videre til politiet som sto ved siden av.

I ettertid spøkte han med at han «ville ta en Cantona» på den neste tilskueren som gjorde noe tilsvarende, men påpekte umiddelbart at planene om kung-fu-spark var ment som en spøk.

Uansett får vi håpe for Burnley-supporternes skyld at Barton ikke ser noen han kjenner igjen på tribunen den kommende sesongen.

PS! I Burnley blir Barton lagkamerat med nordmannen Fredrik Ulvestad.