Skrekksmell for RBK-Selnæs

Stygg hodeskade la en demper på Rosenborgs Europaliga-fest.

Rosenborg-Steaua 0-1, 3-1 sammenlagt

Video med tillatelse fra MAX!

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): Et fryktelig regnvær og 0-1-tap la en en demper på Europaliga-festen på Lerkendal torsdag, men med 3-1-seier sammenlagt over Steaua kan Rosenborg jublet for avansement til gruppespillet.

Skrekksmell

Det kampen vil bli husket for er imidlertid en stygg episode i første omgang. Det så meget stygt ut da Rosenborgs Ole Kristian Selnæs og Steauas Sulley Muniru smalt hodene sammen i en hodeduell 24 minutter ut i lagenes Europaliga-playoff torsdag.

Begge kom løpende mens de så på ball, og skallet hode mot hode i svært høy hastighet. Begge spillere gikk rett i bakken og ble liggende.

De mottok begge behandling ute på matta. Verst gikk det utover Selnæs. Rosenborgs midtbaneanker ble liggende i flere minutter, før måtte forlate banen på båre og ble erstattet med Matthias Vilhjalmsson.

– Han kommer inn med usannsynlig kraft. Det var en tøff duell. Det var synd, og det gjorde det vanskelig for oss. Vi var urolige i den perioden etter, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX.

Selnæs har det etter forholdene bra, og ble ikke sendt på sykehus.

– Så vidt jeg har skjønt, så går det bra med Ole. Han fikk en kraftig trøkk og måtte sy en del sting, sier Ingebrigtsen.

– «Bad boy-sting» drar damer

Pål André Helland vrir seg seg når han får se bildene av lagkompisens smell, men finner raskt en godt trøst.

– En typisk duell som er veldig stygg. Det var to som gikk etter ball og ikke enset den andre. Så var det hode mot hode. Fysj, det var stygt. Heldigvis tror jeg det går bra med Ole. Han fikk seg en solid flenge og en del sting, men gutten er jo singel. «Bad boy-sting» skal visst dra damer, flirer Helland til MAX.

Behandles som hjernerystelse

Selnæs ble tidligere i uken tatt ut på landslaget for første gang, men dersom han også har pådratt seg en hjernerystelse kan landslagsdebuten stå i fare for 21-åringen.

– Ole måtte sy og fikk seg en kraftig smell i hodet. Etter forholdene er det bra med ham. Vi passer på at han har det okay i natt, og så ser vi det nærmeste hvor lenge han blir ute, sier RBK-fysioterapeut Christian Thorbjørnsen til TV 2.

Er det en hjernerystelse?

– Vi behandler det som det.

Rosenborg kommer nå til å gi Selnæs den tiden som trengs før han kommer tilbake på banen.

– Han skal være helt symptomfri før han er tilbake. Det varierer veldig. Noe føler seg fine dagen etterpå, mens andre bruker lang tid. Det viktigste for oss er at han er helt bra når vi henter ham tilbake, sier Thorbjørnsen.

Steaua-mål

Rent sportslig var det lite å skrive hjem om i den første omgangen, men i andre omgang ble det litt neglebiting på Lerkendal. 

Etter 53 minutter kom Steauas Adrian Popa alene med André Hansen i RBK-målet. Angriperen rundet sisteskansen og satte inn 1-0 for gjestene.

Etter en drøy times spill holdt det på å gå galt igjen for Rosenborg, da Johan Lædre Bjørdal var centimeter unna å sette et innlegg i eget mål.

Men flere mål ble det ikke, og Rosenborg tok seg dermed greit videre på den regntunge Lerkendal-matta.