Reus-show sendte Odd på hodet ut av Europa

Superduoen Marco Reus og Ilkay Gündogan var toneangivende da Borussia Dortmund vant 7-2 mot Odd. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borussia Dortmund - Odd 7-2 (11-5 sammenlagt)

Det blir ikke Europaliga-plass på Odd. Bundesliga-giganten Borussia Dortmund hadde full kontroll og vant hele 7-2 i torsdagens playoff-kamp. Dermed endte det 11-5 sammenlagt.  

–Verdensklasse mot norsk klasse
– Det var verdensklasse mot norsk klasse i dag. Vi måttet ha spilt med det beste laget skulle vi hatt sjanse her. Klasseforskjellen ble for stor. Det var problemet. Samtidig, vi har scora fem mål mot Dortmund. Det vil være med på å utvikle oss videre, både spillerne her og vi som klubb, sa Dag-Eilev Fagermo til Telemarksavisa på pressekonferansen etter kampen.

Se sammendrag av nimålsfesten i videovinduet øverst i saken. 

Stjernespissen Marco Reus var én av spillerne som trener Thomas Tuchel valgte å hvile da Odd rystet Dortmund i Skien for én uke siden.  

I torsdagens returoppgjør på hjemmebane var Reus imidlertid på plass fra start og sammen med Ilkay Gündogan og Henrik Mkhitaryan utgjorde han en konstant trussel for Odd-forsvaret. 

Reus scoret tre av målene, Kagawa to, mens Gündogan og Mkhitaryan noterte seg for hver sin scoring. Ole Jørgen Halvorsen og Oliver Berg scoret målene for Odd.  

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo valgte å hvile Jone Samuelsen, Bentley og Espen Ruud fra start mot Bundesliga-laget. 

– Vi har vært gjennom åtte kamper nå på kort tid. Jone Samuelsen sliter og er også usikker til Stabæk-kampen. Det samme er Espen Ruud. Vi kunne risikert en av dem, kanskje, om det stod mye på spill i dag, men det hadde heller ikke vært rettferdig overfor spilleren, sier Fagermo.

Ledet i seks minutter
Odd var i himmelen i hele seks minutter på Signal Iduna Park. 

Skienslaget ble presset langt tilbake på banen i åpningsminuttene og kun strålende keeperspill hindret scoring til hjemmelaget etter bare noen minutter. 

Etter 19 minutter  sendte Ole Jørgen Halvorsen Odd opp i ledelsen mot spillets gang. Thomas Grøgaard slo en perfekt corner som Ole Jørgen Halvorsen headet ned i bakken, over hodet til Kagawa og inn bak Roman Weidenfeller. Dermed var stillingen 4-4 sammenlagt.  

Reus-show
Det var moro så lenge det varte for Odd og etter seks minutter ga Dortmund svar på tiltale. Henrik Mkhitaryan sendte av gårde en kanon rett i krysset fra 25 meter. 

To minutter senere var det duket for Marco Reus. Først satte stjernespissen inn 2-1 etter nydelig forarbeid av Ilkay Gündogan. Deretter brukte han fire minutter på å score sitt andre for dagen da han bredsidet et innlegg fra Mkhitaryan opp i tverrliggeren og i mål. 

Borussia Dortmund fortsatte å kverne i stykker Odd. Fem minutter før hvilen fikk Shinji Kagawa æren av å sette inn 4-1, som også var stillingen til pause. 

Andreomgangen startet slik første sluttet.  Drøye seks minutter var spilt da Gündogan sendte vertene opp i 5-2, før Reus scoret sitt tredje for dagen etter 57 minutter. 

Oliver Berg scoret Odds trøstemål på lekkert vis da han iskaldt satte ballen til side for Weidenfeller i Dortmund-målet.  

Like før slutt førte en tabbe i Odd-forsvaret til at Kagawa fikk sette inn 7-2 for hjemmelaget.