ÅPENHJERTIG: Tidligere fotballspiller Klaus Lundekvam  (42) avslører personlige detaljer i boken «En kamp til ». FOTO: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
ÅPENHJERTIG: Tidligere fotballspiller Klaus Lundekvam  (42) avslører personlige detaljer i boken «En kamp til ». FOTO: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX

Claus Lundekvam: – Jeg skulle drikke meg i hjel

I fredagens Senkveld snakker den tidligere landslagskapteinen og Southampton-profilen ut om den vanskelige tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere fotballspiller Claus Lundekvam (42) er i disse dager aktuell med en personlig bok. I «En kamp til» forteller han om sin avhengighet til alkohol og sex. 

Denne uken er den tidligere landslagskapteinen og Southampton-profilen gjest hos Thomas Numme og Harald Rønneberg i Senkveld, og der åpner han seg om hvorfor det ble slik.

– Da fotballkarrieren var over i 2008, så ble flomlysene slukket. Det var vanskelig å håndtere og det ble en vanskelig tid for meg. Alt var en fest. Det var mye drikking. Der blomstret nok alkoholikeren i meg, sier han. 

Lundekvam forteller at han også brukte kokain i en periode. 

– Det gikk egentlig veldig fort etter karriereslutt til jeg var i skikkelig trøbbel, sier han.

Familien fikk nok

Lundekvam innrømmer at han blir trist av å tenke på at avhengigheten hans gikk utover familien.

I Senkveld forteller han om en episode hvor han fikk kona til å kjøre rundt for å skaffe piller.

– Jeg hadde mistet lappen for fyllekjøring, og kona mi Nina måtte kjøre meg rundt for å finne pakker med de pillene jeg trengte. Da var jeg full av abstinenser. Mine fantastiske døtre satt i baksetet. Vi kjørte rundt i timer. Da vi kom hjem, tok jeg første steget på veien til å spørre om hjelp. Jeg kollapset foran jentene mine og var utrøstelig.

Hos Lundekvam satt det langt inne å erkjenne at han hadde et alkoholproblem. Til slutt ble det for mye for familien, og de reiste hjem til Norge.

– Det var den tristeste dagen i mitt liv. Svigerfar fløy over og hentet sin datter og mine to barn. For de hadde fått nok, rett og slett. Og det kunne jeg forstå. Det verste av alt var at jeg aksepterte det.

– Jeg skulle drikke meg i hjel

Lundekvam var da langt nede. 

– Jeg tenkte at dette var min skjebne. Jeg skulle drikke meg i hjel, sier han åpenhjertig i Senkveld. 

Han forteller videre at han kjøpte en enveisbillett til Rio.

– Den har jeg rammet inn, og den henger hjemme som en påminnelse. Jeg bestilte den en natt jeg var beruset, og da ville jeg egentlig gjøre det slutt. Jeg fant ut at Rio var et perfekt sted. Det er tragikomisk å tenke på, men der kunne jeg få det jeg ville ha, sier han.

Han endte med ikke å dra til Rio.

– En eventyrlig dame

Ekskona Nina Bjørlo Lundekvam, som han skilte seg fra i fjor, har hele tiden støttet Lundekvam. 

– Hun er et fantastisk menneske. En eventyrlig mamma og en fantastisk kone. Hun har vært her for meg hele veien, selv i dag. Hun er en eventyrlig dame, sier han. 

Hele intervjuet kan du se på Senkveld fredag klokken 22.15. 

Vi gjør oppmerksom på at Claus Lundekvam har en frilanskontrakt med TV 2 Sporten.