Riise om Lundekvam: – Det var en grunn til at jeg ikke ville møte ham her

Men Claus Lundekvam mener Riise bør ta utsagnene som en kompliment.

John Arne Riise reagerte torsdag sterkt da han ble kjent med påstandene Claus Lundekvam kommer med i sin nye selvbiografi «En kamp til».

I boken omtaler Lundekvam «slagene i Drammen», konflikten som endte med at John Carew slo til Riise i spillerbussen etter en landslagstrening på Marienlyst.

Lundekvam hevder duoen kranglet om hvem som klarte å dra flest damer, noe som fikk Riise til å gå ut på Facebook for å avvise påstanden fra sin tidligere landslagskollega.

Torsdag kveld gjestet både Riise og Lundekvam studio i Nydalen da fredagens Senkveld ble spilt inn. Der nektet Riise å møte Lundekvam.

– I dag våket jeg i London i godt humør, og hadde 25 tapte anrop og 70 mail. Da skjønte jeg at det var noe på gang. Jeg ble skuffet og kjente meg ikke igjen i det. Jeg synes det var unødvendig av ham å dra meg inn i en bok om hans liv om hvordan han har hatt det. Det var skuffende, sier Riise på Senkveld.

– Når du gjør noe sånt mot folk du har vært med i mange år, så mister jeg litt respekten. Men all respekt for alt han har vært gjennom, fortsetter han.

– En grunn til at jeg ikke ville møte ham

Etter innspillingen ville ikke Riise utdype hva han mente.

– Hva han skriver får stå på hans kappe. Jeg har sagt det jeg har sagt, og legger saken død. Det er ikke noe jeg bryr meg om, sier Riise til TV 2.

– Er han fortsatt din venn?

– Jeg har ikke snakket med ham, og det var en grunn til at jeg ikke ville møte ham her heller, sier Riise.

– En kompliment

Lundekvam angrer ikke på det han skrev etter å ha sett hvordan Riise reagerte.

– Jeg føler ikke at jeg utleverer Riise med negativt fortegn på noen som helst måte. Dette er min bok, og for meg er det litt gammelt nytt. Men det er en såpass stor hendelse. Jeg ser på det som at de to var unge og lovende, våre to største stjerner, så at de hadde masse damer rundt seg var helt naturlig. Det var mer en kompliment enn noe negativt, for det er det overhodet ikke, sier han.

Lundekvam håper likevel de to vil ha et godt forhold også i fremtiden.

– Det håper jeg virkelig, for det er absolutt ikke noe ondt fra meg, sier han.

– Han kom med en reaksjon på Facebook, og det synes jeg er helt greit, men jeg håper inderlig at vi ikke er uvenner på det grunnlaget, fortsetter Lundekvam.

Slik slår John Arne Riise tilbake på Facebook. FOTO: FAKSMILE: JOHN ARNE RIISE / FACEBOOK
Slik slår John Arne Riise tilbake på Facebook. FOTO: FAKSMILE: JOHN ARNE RIISE / FACEBOOK

«John Arne kan irritere på seg en stein»

Den tidligere Southampton-stopperen skriver følgende om voldsepisoden i Drammen i selvbiografien:

«Jeg merker det tidlig, folk er smågrinete. Drittslenging og spytting, knuffing. Vi jogger ned mot bussen etterpå, løper i samlet flokk, men ting har begynt å bli ufint. John Arne Riise og John Carew slenger dritt til hverandre i ett sett», skriver Lundekvam om foranledningen til episoden.

«I årevis har de hatt en pågående konkurranse seg imellom, om hvem som har de største imaget, ofte dreier det seg om damer, om hvem som har mest draget – John Arne er verst, innimellom ser vi tre eller fire komme og gå i løpet av en dag, som kommer innom hotellet og drar igjen en time senere. De siste dagene har hanekampen eskalert. Nå kan den ikke lenger bare lees bort», forteller Lundekvam.

Lundekvam skriver videre at han glemmer aldri hva som skjedde på spillerbussen.

«Ombord i bussen er jeg den første til å finne meg et sete. John Arne setter seg foran meg, John rett bak meg. Alt skjer fryktelig fort. John kommer rundt meg og slår John Arne i ansiktet med knyttet neve – neven sneier kjeven, det meste av kraften går i bussruten. John Arne faller ned på gulvet, glasset dirrer ennå, han ruller seg sammen som en ball og skriker på hjelp, mens John står over ham og hamrer neven i bussetet, og det er da vi kaster oss over ham, jeg, Martin Andresen og Trond Andersen, prøver å få dratt ham vekk, men John er to meter høy og hundre kilo tung– vi river det vi makter i ham, men John har på ingen måte tenkt å la seg stoppe».

Lundkvam skriver også at Riise på sett og vis fortjente det han fikk.

«John Arne kan irritere på seg en stein, han gir seg ikke før lenge etter at det slutter å være plagsomt, og sånn sett fortjener han en oppvekker. Kanskje ikke å bli jult opp, men i alle fall satt behørig på plass», skriver han.

Vi gjør oppmerksom på at Claus Lundekvam har en frilanskontrakt med TV 2 Sporten.