Merkelig frisparkmål var nok for Molde i Belgia

Molde til Europaligaen til tross for tap borte mot Standard Liège.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Standard Liège-Molde 3-1 (3-3 sammenlagt)
Molde-oppturen fortsetter etter helgens seier mot Vålerenga, og torsdag tok de seg videre til Europaligaens gruppespill etter sammenlagtseier over belgiske Standard Liège. 

Moldenserne hadde med seg 2-0 fra hjemmekampen forrige uke, og selv om det i Belgia endte med 1-3-tap for Erling Moes menn var det nok til å gå videre med 3-3 sammenlagt og avansement på bortemål.

Moldes viktige bortemål ble satt inn like før pause, da et utoverskrudd frispark som egentlig var et innlegg fra Etzaz Hussain på merkelig vis fant veien til nettmaskene.

– Det er fantastisk. Som ventet får vi en knalltøff kamp her, men tross at de stiller oss på prøver så står vi godt. De har trøkk, men de skaper ikke all verdens av store sjanser før utover i 2. omgang. Jeg er veldig godt fornøyd med slik vi opptrer og roen vi beholder, sier Molde-trener Erling Moe i et intervju gitt til klubbens egne hjemmesider etter kampslutt.

Dermed ble Molde ett av to norske lag som er klare for Europaligaens gruppespill denne sesongen. Rosenborg tok seg tidligere på kvelden videre med 3-1 sammenlagt mot Steaua Bucuresti.

Les også: Skrekksmell for Selnæs la demper på RBKs Europaliga-fest

– Nå har vi litt av hvert å se fram til. Nå må vi hjem og forberede oss til Lillestrøm først, før vi skal puste litt i landslagspausen. Da får vi trent litt skikkelig også, sier Molde-treneren.

– Det har ikke gått helt vår vei i serie og cup i år. Dette var den siste gulroten vi hadde igjen å kjempe om. Når vi får til det så er det deilig, sier Martin Linnes.

Slik var kampen: Eks-Premier League-spillere viste klasse
Molde hadde omgangens første farlighet på Stade Maurice Dufrasne etter 13 minutter, da Vegard Forrens frispark ble såvidt parert til hjørnespark av Yohann Thuram-Ulien i Standard Liège-målet. Franskmannen er fetteren til mer kjente Lilian Thuram, og måtte ut i full strekk for å hindre ny Molde-ledelse.

SCORET MÅLET: Etzaz Hussain jubler etter målet som i praksis sendte Molde til Europaligaen. Foto: Laurent Dubrule/AP
SCORET MÅLET: Etzaz Hussain jubler etter målet som i praksis sendte Molde til Europaligaen. Foto: Laurent Dubrule/AP

I stedet skulle altså vertene score kampens første, da to tidligere Premier League-spillere kombinerte flott drøyt 25 minutter ut i oppgjøret. Kaptein Jelle van Damme, med en fortid i Southampton, slo et innlegg av høy klasse og fant eks-Leicester-spiller Anthony Knockaert. Vingens avslutning med innsiden av venstrefoten var elegant, og sendte vertene opp i 1-0.

Hussain-frispark gikk rett i mål
Vertene satte inn et voldsomt press, men Molde var farlige på kontringer. Blant annet var Ola Kamara farlig frampå like etter timen var spilt, men spissens avslutning fra skrå vinkel gikk et godt stykke utenfor.

Da Molde etter hvert klarte å komme seg gjennom vertenes press, klarte de også etter hvert å heve spillet sitt, og da de fikk frispark to minutter før hvilen kom også utligningen. Et utoverskrudd frispark-innlegg fra langt hold går sjelden i nettet, men denne gangen gjorde Etzaz Hussains variant nettopp det. Dermed gikk Molde til pause med 1-1 i kampen og 3-1 sammenlagt, noe som betød at vertene måtte score tre ganger etter hvilen for å gå videre.

Belgisk drømmestart etter hvilen
Det virket utenkelig da lagene gikk til hvilen, men allerede to minutter ut i 2. omgang ble oppgaven enklere for hjemmelaget. Da headet nemlig Ivan Santini inn 2-1 i duell med Molde-forsvaret, og vertenes håp var tent på ny. 

Igjen ble det et voldsomt press mot Molde-målet, samt sporadiske kontringer fra de for anledningen gulkledde fra Norge. Mattias Moström var svært nære da han ble spilt gjennom 20 minutter ut i omgangen, men svensken skjønt utenfor fra like innenfor 16-meteren.

Stygg stempling på Moström - trøstemål på overtid
Samme Moström var like etter involvert i en litt stygg episode der han ble tråkket på av målscorer Knockaert, men dommerne fikk ikke med seg situasjonen og dermed ble det heller ingen konsekvens av situasjonen. 
Hjemmelaget fortsatte å ha initiativet i kampen og kom til noen halvfarligheter, men Molde-forsvaret red stormen av.

De største mulighetene til vertene kom på overtid, da Jonathan Legear først fikk sjansen for blankt mål på bakerste stolpe, men innbytteren skjøt utenfor fra kloss hold. Fire minutter på overtid scoret de via et langskudd fra Adrien Trebel, men det ble kun et trøstemål og hjalp ikke for avansementets skyld. 

Det endte det kun med 3-1-seier for belgierne, bortemålsseier for Molde og norsk avansement til Europaligaens gruppespill.

Lagoppstillinger:

Standard LiègeYohann Thuram-Ulien - Darwin Andrade, Ricardo Faty, Corentin Fiore, Jelle Van Damme - Christian Brüls (Jonathan Legaer, 73.), Adrien Trebel, Eyong Enoh, Anthony Knockaert - Ivan Santini, Mohamed Yattara

Molde: Ethan Horvath - Martin Linnes, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Per-Egil Flo - Mattias Moström (Joona Toivio, 69.), Etzaz Hussain, Daniel Berg Hestad, Harmeet Singh, Mohamed «Moi» Elyounoussi - Ola Kamara (Tommy Høiland, 77.)