Zlatan og Ronaldo mot Malmö: – Verdens øyne er på oss

Åge Hareide fikk marerittgruppe. Arsenal trakk Bayern München, mens Manchester City møter Juventus.

I vinduet øverst ser du litt av TV 2s intervju med Åge Hareide etter triumfen mot Celtic!

Gruppene til denne høstens innledende runder i Mesterligaen ble trukket torsdag, og allerede i gruppespillet blir det noen svært tøffe oppgjør.

Åge Hareides Malmö fikk drømmen oppfylt og møter Zlatans PSG allerede i åpningskampen i turneringen 15. september, men i tillegg fikk de Cristiano Ronaldos Real Madrid og ukrainske Sjakhtar Donetsk i den ekstremt tøffe gruppe A.

Altomfotball: Her ser du alle kampdatoene

Til tross for at Hareide drømte om Zlatan, toppet svenske Expressen sine nettsider med tittelen «mareritt-trekning» torsdag.

– Det var den vanskeligste trekningen vi kunne få. Men det er fantastisk at Zlatan kommer til Malmö. Det er det positive, men det blir tøffe kamper, sier Hareide til avisen.

Overfor TV 2 Sporten påpeker Malmö-sjefen at alt er mulig, samt at oppgjørene mot Real Madrid og PSG skaper enorm interesse.

Hareide tror fremdeles på 3. plass
– Det var en veldig tøff gruppe. Lagene vi møter er blant de beste i Europa. Verdens øyne er jo på oss, og det er en fantastisk markedføring for klubb og by. Så nå må vi bare stå opp sportslig. Vi får sette oss ned og legge en slagplan, sier Malmö-sjefen til TV 2.

Før trekningen hadde han håpet på overkommelig motstand fra nivå tre, og en mulighet for å snike seg videre til Europaligaens gruppespill på 3. plass. Det tror han fremdeles kan gå an.

– Sjakhtar Donetsk vet jeg ikke så mye om akkurat nå og har ikke helt oversikten over dem, men normalt sett så er de jo tøffe. Men 3. plass er fremdeles mulig, mener Hareide. 

Også for tidligere Malmö-spiller Zlatan Ibrahimovic var dette en drøm.

 

Live Blog Chat med TV 2 Sporten under Mesterliga-trekningen
 

– Det beste som kunne skje. Jeg har opplevd mye gjennom min fotballkarriere og dette vil også være ett av de øyeblikkene. Det er en drøm å spille Mesterligaen i Malmö. Dumt at ikke hele Malmö vil få plass på stadion, men jeg garanterer at man vil høre stadion over hele Malmö. Jeg er på vei, skriver han på sin Facebook-profil.

– Det var sikkert en drøm for mange ettersom han er oppfostret i byen og i klubben. Det blir en veldig spesiell kamp, sier Åge Hareide til Expressen.

Malmö-profilen Markus Rosenberg ønsker også sin gamle lagkamerat velkommen.

– Velkommen hjem, @Ibra_official. Interessant gruppe, skriver han på Twitter.

I den samme seremonien som trekningen foregikk, ble Lionel Messi kåret til Europas beste spiller forrige sesong. Hans Barcelona skal møte Bayer Leverkusen, Roma og BATE Borisov i gruppespillet, og det ble også flere andre tøffe oppgjør. Bayern møter blant andre Arsenal, mens Juventus møter Manchester City. José Mourinhos Chelsea skal ut mot blant annet hans gamle klubb FC Porto.

Stor spenning var knyttet til Manchester Uniteds motstandere i Mesterliga-comebacket, og Louis van Gaals mannskap var heldige med trekningen på nivå én, der de trakk Memphis Depays gamle klubb PSV Eindhoven. I tillegg fikk de CSKA Moskva fra nivå tre og meget tøffe Wolfsburg fra fjerde seedingsnivå.

Den tøffeste gruppen er kanskje gruppe D, der Juventus og Manchester City får selskap av regjerende Europaliga-mester Sevilla og Håvard Nordtveits tyske storklubb Borussia Mönchengladbach.

Vi fulgte trekningen med livechat. Se den til høyre i saken!

Les også: Derfor dropper van Gaal Mesterliga-trekningen

Her er alle gruppene:

Gruppe A:
1. Paris Saint-Germain
2. Real Madrid
3. Sjakhtar Donetsk
4. Malmö

Gruppe B:
1. PSV Eindhoven
2. Manchester United
3. CSKA Moskva
4. Wolfsburg

Gruppe C:
1. Benfica
2. Atlético Madrid
3. Galatasaray
4. Astana

Gruppe D:
1. Juventus
2. Manchester City
3. Sevilla
4. Borussia Mönchengladbach

Gruppe E:
1. Barcelona
2. Bayer Leverkusen
3. Roma
4. BATE Borisov

Gruppe F:
1. Bayern München
2. Arsenal
3. Olympiakos
4. Dinamo Zagreb

Gruppe G:
1. Chelsea
2. FC Porto
3. Dynamo Kiev
4. Maccabi Tel-Aviv

Gruppe H:
1. Zenit
2. Valencia
3. Lyon
4. Gent

Les også: Slik hyller Zlatan Hareides Malmö

Slik var seedingen:

Seedingsgruppe 1: Barcelona, Chelsea, Bayern München, Juventus, Benfica, PSG, Zenit, PSV Eindhoven

Seedingsgruppe 2: Real Madrid, Atletico Madrid, Porto, Arsenal, Manchester United, Valencia, Bayer Leverkusen, Manchester City

Seedingsgruppe 3: Sjakhtar Donetsk, Sevilla, Lyon, Dynamo Kiev, Olympiakos, CSKA Moskva, Galatasaray, Roma

Seedingsgruppe 4: BATE Borisov, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel-Aviv, Gent, Malmö, FK Astana