Mamelund med comeback på landslaget – sikter seg inn mot EM i Polen

Og den nye Kiel-proffen skal selvsagt tilbake til Haslum før han legger opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KIEL (TV 2 Sporten): – Jeg har snakket med Christian Berge og Glenn Solberg. Landslaget er aktuelt med den nye hverdagen min og det at jeg er i god form. Jeg håper at de ønsker å ha meg med. Indikasjonene så langt tyder på at de vil det. Det er alltid en ære å spille med flagget på brystet.

– Så EM i Polen i januar går med deg på landslaget?

– Det er jo ikke jeg som tar ut laget, men forhåpentligvis gjør det det! 

– Måtte slanke meg til bryllupet
Erlend Mamelund serverer landslagssjef Berge gode nyheter fra sitt nye hjem i Tyskland.

Den ferske Kiel-proffen forteller at «gnisten er tilbake» og at formen er på topp - til tross for flere skader de siste årene og det ikke helt uvesentlige poenget at han har jobbet fulltid som revisor ved siden av håndballen det siste året.

En Mamelund i toppform kan bli gull verdt for landslaget når EM kastes i gang 15. januar i Polen.

– Jeg har fått trent bra og føler meg fin. Jeg har egentlig følt meg fin siden mars. Jeg giftet meg jo for to måneder siden, så jeg måtte jeg slanke meg litt til det. Det var sterkt press hjemmefra! Og jeg har trent bra i hele sommer, og jeg har egentlig fått gnisten litt tilbake, forteller 31-åringen.

Den gnisten håper han å få vise frem det neste året i Tyskland.

Deretter går turen etter all sannsynlighet tilbake til Haslum.

– Jeg skal avslutte min karriere i Haslum, uansett når det måtte bli. Jeg har en ettårskontrakt her, og jeg skal tilbake til Haslum neste år. Haslum er klubben min. Jeg har et rødt hjerte. Det er ikke noe annet alternativ.

«Hei, det er Alfred Gislason fra Kiel. Vil du spille for oss?»
Men før returen til hjemlandet skal altså Mamelund forsøke å vinne det som vinnes kan med klubben som mange regner som den største av alle i håndballverdenen. 

Å spille med verdensstjerner som Domagoj Duvnjak, Joan Cañellas og hva de heter var ikke noe han hadde sett for seg for bare noen uker siden.

– Jeg må være såpass ærlig og si at jeg ikke hadde trodd at Kiel skulle ringe denne sommeren. Jeg fikk først en melding fra Ole Viken, som er fysisk trener på landslaget, som sa at Alfred Gislason kom til å ringe meg. Da tenkte jeg: «kan det stemme, liksom?». Så gikk det tre-fire timer, og så ringte telefonen min. Det var et tysk nummer. «Hei, det er Alfred Gislason fra Kiel. Vil du spille for oss?».

– Og da sa du...

– Jeg sa at det var veldig overraskende. Man blir jo stolt og glad når man får en telefon fra Kiel. Det er jo alle håndballgutters drøm å få spille i den hvite og svarte trøyen i Sparkassen-Arena. Det er en fin måte å avslutte et langt håndballiv på.