Gro-Helen Tørum har slitt med ME i mange år

53-åringen innrømmer at hun er redd for at Skal vi danse-kjøret skal ta knekken på henne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 2002 til 2009 var Gro-Helen Tørum (53) rammet av ME. Den Skal vi danse-aktuelle forfatteren og TV-personligheten beskriver tiden som «en 24 timer i døgnet-opplevelse av å være mislykket». 

Til TV2.no lister Tørum opp utløsende faktorer som gjorde at kroppen til syvende og sist bare sa stopp: 

– Å aldri si nei, ekstreme krav til meg selv, forventninger fra omgivelsene, psykiske påkjenninger. Du kan bare liste opp. 

Levde med sykdommen i sju år

I syv år hadde ikke Gro-Helen Tørum energi til noen ting. Hun måtte lære å leve med sykdommen. 

– Normalt sett har jeg en arbeidskapasitet på 160 prosent. Plutselig var den i null. Nå har jeg bygd meg opp igjen, og har en kapasitet på 60 prosent av det normale. Det er min rytme, så får jeg leve med det. Det betyr at jeg er nødt til å gi avkall på en del ting, men jeg får et rikt liv tilbake, sier Tørum. 

Gro-Helen Tørum er kjent fra Åndenes makt og Den andre siden. Hun har også skrevet bok om sitt liv. Nå er hun aktuell som deltaker i Skal vi danse på TV 2, som har premiere i kveld. 

Fra rolig liv i Italia til hardkjør i Skal vi danse

Fra å leve et rolig liv i Italia, der Gro-Helen har bodd de siste to årene, trener hun plutselig tre til fire timer om dagen, syv dager i uka. I tillegg kommer presset og mediekjøret. Hvordan takler Gro-Helen det? 

– Mitt store problem har vært at jeg ikke orker noen ting og er sliten absolutt hele tiden, men nå har jeg så mye energi at dansepartneren min påstår at han blir helt utslitt av meg. Er det mulig? Jeg stiller meg selv det spørsmålet. 

Gråt av smerter

Gro-Helen Tørum sprudler av energi når vi møter henne, og meddeler at hun er glad hele tiden. Humøret til tross, hun er sliten og har veldig vondt. Tørum har bristet et ribbein, sliter med muskelen bak knærne og akillesen.  

– For noen dager siden klarte jeg bare ikke mer. Jeg begynte å grine. Så vondt var det, forteller Tørum. 

– Med ME-historien din friskt i minnet, er du redd for at Skal vi danse-kjøret skal ta knekken på deg? 

– Jo, tanken har streifet meg. Men jeg tror det skal gå greit. Jeg er heldigvis blitt såpass voksen at jeg kan si nei når det blir for mye. 

Skal vi danse har premiere på TV 2 lørdag 29. august klokka 19:30