Riise slår tilbake mot Lundekvams påstander om «slagene i Drammen»

John Arne Riise avviser på det sterkeste at han og John Carew kranglet om hvem som hadde mest draget på damene før «slagene i Drammen».

Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): 8. september 2003 havnet to av Norges største fotballstjerner gjennom tidene, John Arne Riise og John Carew, i en bitter konflikt.

Se hva Riise sa om «slagene i Drammen» i fjor i videovinduet øverst!

Det hele endte som kjent med at John Carew regelrett slo ned Riise i spillerbussen etter landslagstreningen på Marienlyst i Drammen.

Slik slår John Arne Riise tilbake på Facebook. FOTO: FAKSMILE: JOHN ARNE RIISE / FACEBOOK
Slik slår John Arne Riise tilbake på Facebook. FOTO: FAKSMILE: JOHN ARNE RIISE / FACEBOOK

Les også: Carew om «Slagene i Drammen»: – Det svartnet for meg

I sin selvbioegrafi «En kamp til», som gis ut av forlaget Cappelen Damm, røper Claus Lundekvam om hva som egentlig var årsaken til at Riise og Carew barket sammen.

«Jeg merker det tidlig, folk er smågrinete. Drittslenging og spytting, knuffing. Vi jogger ned mot bussen etterpå, løper i samlet flokk, men ting har begynt å bli ufint. John Arne Riise og John Carew slenger dritt til hverandre i ett sett», skriver Lundekvam om foranledningen til episoden.

– Kom tre eller fire damer til Riise hver dag
Norges tidligere landslagskaptein hevder at de to fotballstjernene kranglet om hvem som klarte å dra flest damer.

«I årevis har de hatt en pågående konkurranse seg imellom, om hvem som har de største imaget, ofte dreier det seg om damer, om hvem som har mest draget – John Arne er verst, innimellom ser vi tre eller fire komme og gå i løpet av en dag, som kommer innom hotellet og drar igjen en time senere. De siste dagene har hanekampen eskalert. Nå kan den ikke lenger bare lees bort», forteller Lundekvam.

Disse påstandene avviser John Arne Riise på det sterkeste. På sin Facebook-profil slår den nybakte India-proffen tilbake på denne måten:

– Kjære venner. Claus Lundekvam har kommet med ny bok. All respekt til han for at han er åpen og ærlig om sine problemer. Men det jeg fikk mailer om i dag dreier seg ikke om hans problemer, men par setninger han skrev om meg og Carew. Tydeligvis kan man skrive det man vil i en bok. Ifølge Claus så kranglet Carew og jeg på landslaget om å ha flest damer under samling. Selvsagt tull. Jeg hadde ifølge Claus 3-4 damer på rommet på en dag, under samling! Bare tull! Du fikk jo så vidt med deg når det var møter, treninger og lignende. Så dette tar jeg med et smil, skriver Riise på Facebook. 

Han mener Lundekvam ikke burde nevnt «slagene i Drammen» i boken.

– Min kjære Claus, dette er boken om ditt liv. Jeg støtter deg og har alltid gjort det gjennom dine problemer. Vi begge vet hvordan jeg var der for deg når du hadde det tøft. Derfor er det synd at du bruker mitt navn på denne måten. Du snakker om noe som skulle skjedde for 10-15 år siden. Føler det er unødvendig å kommentere dette i media siden dette er en ikke-sak for meg og jeg selvsagt er fullstendig uenig i det som står. Men jeg ønsker deg lykke til med bok-lanseringen, Claus. Håper du har fått livet tilbake som du ønsker og fortjener, sier Riise.

– Alt skjedde fryktelig fort
Lundekvam skriver videre at han glemmer aldri hva som skjedde på spillerbussen.

«Ombord i bussen er jeg den første til å finne meg et sete. John Arne setter seg foran meg, John rett bak meg. Alt skjer fryktelig fort. John kommer rundt meg og slår John Arne i ansiktet med knyttet neve – neven sneier kjeven, det meste av kraften går i bussruten. John Arne faller ned på gulvet, glasset dirrer ennå, han ruller seg sammen som en ball og skriker på hjelp, mens John står over ham og hamrer neven i bussetet, og det er da vi kaster oss over ham, jeg, Martin Andresen og Trond Andersen, prøver å få dratt ham vekk, men John er to meter høy og hundre kilo tung– vi river det vi makter i ham, men John har på ingen måte tenkt å la seg stoppe».

– Riise fortjente en oppkvikker
Ifølge Lundekvam svartnet det fullstendig for Carew. Men stopperen innrømmer at Riise kanskje fortjente slagene.

«John Arne kan irritere på seg en stein, han gir seg ikke før lenge etter at det slutter å være plagsomt, og sånn sett fortjener han en oppvekker. Kanskje ikke å bli jult opp, men i alle fall satt behørig på plass», skriver han.

Slagsmålet endte med at Riise ble sendt hjem fra landslagssamlingen etter et oppvaskmøte.

«På SAS-hotellet har vi oppvaskmøte – først i spillergruppen, så med lederne. Vi har ikke noe valg – vi må sende John hjem. Kampen mot Portugal husker jeg absolutt ingenting i fra», forteller Lundekvam på side 191 i boken.

Forlaget: – Riise ikke kontaktet
Redaktøren av Lundekvams bok, Erik Møller Solheim, forteller til TV 2 Sporten at redaksjonen ikke har vært i kontakt med personer som er omtalt i «En kamp til».

– På generelt grunnlag har vi ikke tatt kontakt med noen i sportsmiljøet som er omtalt i boken. Det er for mange personer i løpet av Claus sitt liv til at vi kan ta kontakt med hver av dem. Vi har holdt familien løpende orientert hele veien om innholdet, sier han til TV 2 Sporten.

Han mener Lundekvam har rett til å komme med sin versjon av det som skjedde mellom John Carew og John Arne Riise.

– Dette er Claus sitt syn på en episode som allerede er allmenn kjent for folk flest, spesielt etter saken i Dagbladet om SMS-ene. At Claus kommer med sitt syn på dette nå, føler ikke vi at gjør at Riise trenger å kontaktes, konkluderer han.

Vi gjør oppmerksom på at Claus Lundekvam har en frilanskontrakt med TV 2 Sporten.