Takket nei til Obama, men JA til Wenche!

Marcus Samuelsson takket nei da Barack Obama ville ansette han som sjefskokk ved Det hvite hus. Da Wenche spurte om et besøk, takket han selvfølgelig JA! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marcus Samuelssons etiopiske kyllinggryte - Doro Wett

Krydderblanding, berbere

Dette trenger du:

  • 1 ts bokhornkløverfrø 
  • 1 ¼ dl malt, tørket serrano chili, eller bruk annen chili
  • 1 ¼ dl paprikapulver
  • 2 ss salt
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts muskatnøtt
  • 3 krm hvitløkspulver
  • 2 krm kanel
  • 2 krm allehånde


Slik gjør du:

ETIOPISK KYLLINGGRYTE: Mye grønnsaker, kraftig krydret og utrolig smakfull. Foto: TV 2
ETIOPISK KYLLINGGRYTE: Mye grønnsaker, kraftig krydret og utrolig smakfull. Foto: TV 2

Støt sammen i en morter.
Stor porsjon som bør oppbevar i tett glass.
Kan brukes til alle typer kjøtt, til både steking og grilling.

Kyllinggryte med beriberi krydret kylling

Beregn ca. 250 g kylling med ben per person.
Grønnsaker, for eksempel; løk, gulrøtter, persillerot, fennikel, pastinakk, epler, hvitløk og/eller asparges.
Velg grønnsaker etter ønske, gjerne 4-5 forskjellige grønnsaker.
Sitron i båter er et must!
Bland 2-3 ss av berbere krydderblandingen med ca. 1 1/2 dl olje og vend kyllingbitene i blandingen.

GOD STEMNING:  - da Marcus Danielsson gjestet kjøkkenet til Wenche.  Foto: TV 2
GOD STEMNING:  - da Marcus Danielsson gjestet kjøkkenet til Wenche.  Foto: TV 2

Rens og del grønnsaker i litt store biter, og legg i en ildfast form.
Brun kyllingbitene og legg over grønnsakene.
Hell over resten av krydderolje og stekfett.
Sett formen i varm stekeovn ved 150 grader.
Stek til kylling og grønnsaker er møre, ca 40 min.
Server eventuelt med ris eller brød.