RBK-treneren: – Vi skal ikke angripe med hodet under armen

Rosenborg tar ingenting for gitt i Europaligaen.

Lerkendal (TV 2 Sporten): André Hansen gjorde en meget god kamp i RBKs bortemøte med Steaua Bucuresti, han mener laget var heldig som unngikk baklengs i det viktige borteoppgjøret.

– Det var nok litt mer å gjøre der enn det som har vært vanlig i år. Det var en god følelse å mestre det når det først ble litt baller å redde, sier han, og fortsetter:

– 0-3 lyver nok litt. De hadde spesielt et trykk på oss i første del av kampen. I andre omgang hadde de et skudd i stolpen og spissen bommer på en stor sjanse på en corner. De kunne scoret både ett og to og tre. Vi har fremdeles en jobb å gjøre.

Unngår kaos
Med RBKs sterke form har han ikke fått brukt egenskapene på streken så mye i år, men mener derimot mange av kampene RBK har spilt har hatt et perfekt kampbilde for hans spillestil.

– Kampbildet som har vært typisk i år passer meg godt. Jeg har min styrke i å få satt et forsvar, jeg prater mye og er mye involvert i organiseringen. Jeg kan bruke beina i trange situasjoner og bidra til å unngå kaotiske tilstander.

Og i og med at det å unngå store sjanser er det sisteskansen gjør oftest, var kampen mot Steaua første gang denne sesongen keeperens innsats ble et stort tema.

– Men det passer meg veldig bra. Vi vinner kamper og da trenger ikke jeg være så mye i mediene, det er fint det, smiler han.

– Hodet under armen
Trener Kåre Ingebrigtsen forventer at kampen på Lerkendal i kveld blir lik den i Romania, og har bedt spillerne om å være tålmodige.

– Kommer vi under med et mål er det viktig at det ikke gjør noe med oss. Det har skjedd før, men vi vet at er vi tålmodige, så kommer sjansene, sier han.

Han er også oppmerksom på at motstanden er et hakk opp i forhold til lagene i Tippeligaen.

– Det er viktig at vi har hodet på riktig plass. Vi skal ikke angripe med hodet under armen som vi har hatt en tendens til å gjøre på Lerkendal, smiler treneren, og understreker at spillerne vet hva som møter dem.

– Litt trøbbel
Hansen er forberedt på å måtte ut i full strekk igjen.

– De må fremover, så at de kommer offensivt ut fra start er alle forberedt på, sier han.

– Og du er også fysisk klar?

– Det ble en blødning i lårfestet etter møtet med stanga sist, og jeg fikk et godt gammeldags blåmerke. Jeg har hatt litt trøbbel den uka som har gått, men det skal ikke være noe problem nå. Jeg er klar, sier Hansen.

Steaua må ha minst fire mål på Lerkendal for å slå ut RBK i kveldens meget viktige og avgjørende playoff til Europa League. Tar RBK seg videre blir det trekning til gruppespillet fredag kl 13.