FØRSTESEEDET: Men det trenger ikke nødvendigvis være en fordel for Chelsea. FOTO: NICK POTTS /
FØRSTESEEDET: Men det trenger ikke nødvendigvis være en fordel for Chelsea. FOTO: NICK POTTS /

Slik kan Manchester United få en lettere trekning enn Chelsea

Seedingsgruppene til torsdagens Mesterliga-trekning er klare.

Klokken 17.45 torsdag er det duket for trekning av denne sesongens grupper i Mesterligaen, og de fire seedingsgruppene er nå klare. 

Den første seedingsgruppen består av ligamesterne i de åtte høyest rankede nasjonene, mens lagene i gruppe 2-4 er rangert etter koeffisient. 

Se seedingsgruppene i faktaboksen til venstre!

Det vil si at Manchester United, Arsenal og Manchester City potensielt kan få en lettere vei til sluttspillet enn Chelsea, dersom de er heldige med trekningen. 

Chelsea kommer til å trekke enten Real Madrid, Atlético Madrid, Porto, Valencia eller Bayer Leverkusen fra nivå to. De tre andre engelske lagene er også i den andre seedingsgruppen, men kan ikke trekke Chelsea. 

Derimot kan de slippe billigere unna enn sin Premier League-rival, dersom de trekker for eksempel PSV eller Zenit fra den øverste seedingsgruppen.

Fem spanske lag

Best representert i gruppespillet er Spania, som faktisk har med hele fem lag. 

Barcelona vant både La Liga og Mesterligaen, og i ligaen kvalifiserte Real Madrid, Atlético Madrid og Valencia seg til turneringen.

I tillegg vant Sevilla Europaligaen, der Uefa har besluttet å gi vinneren en gulrot i form av en plass i Mesterligaen. 

Hareide vil ha Zlatan og City

Trekningen blir også spennende for Åge Hareide og hans Malmö, som er seedet på 4. nivå. 

– Jeg ønsker meg to klubber: Manchester City, for da blir det lyseblått mot lyseblått. Og hele byen vil ha Zlatan, PSG og byens største sønn hit. Da må vi nok utvide stadion med en hel etasje, gliste Hareide da TV 2 snakket med ham tidligere onsdag.