Lukaku sendte Everton videre etter ekstraomganger

League One-laget Barnsley holdt Everton til ekstraomganger i ligacupen.  

Barnsley - Everton 3-3 (3-5 etter ekstraomganger)

Barnsley kjempet heroisk og ga Everton god motstand i andre runde av ligacupen. Etter 90 underholdende minutter stod det 3-3 og dermed måtte lagene ut i ekstraomganger. Til slutt endte det med 5-3-seier til Premier League-laget på Oakwell Stadium.  

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Everton under 0-2 til pause
Det var en begredelig første omgang sett med Everton-øyne. For etter 30 minutter stod det 2-0 til hjemmelaget etter scoringer av Sam Winnall og Marley Watkins. 

Gerard Deulofeu og Ross Barkley kom inn etter hvilen og satte fart på Everton. For andreomgangen var bare seks minutter gammel da Kevin Mirallas reduserte for gjestene med et knallhardt skudd.

Åtte minutter senere var hjemmelagets ledelse hentet inn igjen da Steven Naismith utlignet til 2-2.

Arsenal-leiesoldat scoret
Men gleden varte ikke lenge. For bare minuttet senere dukket 18 år gamle Dan Crowley opp og sendte hjemmelaget opp i 3-2-ledelse. Crowley, som er på lån fra Arsenal, scoret dermed sitt første mål i seniorsammenheng. 

Everton fortsatte å presse på for en utligning og etter 78 minutter dukket Romelu Lukaku opp og sikret ekstraomganger.  

Lukaku-show i ekstraomgangene
Seks minutter ut i første ekstraomgang var Marc Roberts uheldig og sendte ballen i eget nett etter en duell med Romelu Lukaku inne i feltet.

Barnsley hadde en stor sjanse i andre ekstraomgang, men skuddet fra Conor Hourihane gikk i tverrliggeren og ut.

Fem minutter før slutt satte Lukaku spikeren i kisten med sin andre scoring for dagen og dermed endte det 5-3 til Everton.