Hat trick-Rooney ble helten etter 878 minutters måltørke

Manchester United valset over Club Brugge og tok seg til Mesterligaen.

Club Brugge-Manchester United 0-4, 1-7 sammenlagt

Med 3-1-seier på Old Trafford hadde Manchester United et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret borte mot Club Brugge i mesterliga-playoffen. 

Og det ble aldri spennende på Jan Breydelstadion. Manchester United lekte med sin belgiske motstander, og vant til slutt 4-0 og dermed 7-1 sammenlagt. Dermed er giganten fra Manchester tilbake i Mesterligaen etter ett års fravær. 

Hvor langt det kan gå ville ikke Louis van Gaal si noe om etter kampen.

– Vi må vente og se. Dette var selvsagt en strålende kveld for Manchester United, og det vi har klart er ikke enkelt, men nå er kampen mot Swansea søndag det viktigste, sier United-manageren.

Kampens store spiller var Wayne Rooney, som etter en tung måltørke slo tilbake mot kritikerne med å score hat trick.

– Hadde jeg ikke hatt en sterk karakterstyrke, så kunne det påvirket meg. Jeg kjenner mine kvaliteter og vet hva jeg gir laget. Selv om målene ikke går inn, så har jeg likevel noe å by på til lagkameratene mine. Heldigvis fikk jeg sjanser i kveld, og jeg tok vare på dem. Men jeg var ikke bekymret. Hadde det pågått i fire eller fem kamper til, så kanskje, men det er tidlig i sesongen og jeg visste at når sjansene kom, så ville jeg ta vare på dem, sier Rooney til BT Sport.

Se kampsammendrag over! (Video med tillatelse fra Viasat)

878 minutters måltørke

Etter 20 minutter kunne både Manchester United-fansen og Wayne Rooney puste lettet ut, da stjernespissen endelig fikk slutt på måltørken som har plaget ham.

Memphis Depay dro seg inn fra venstrekanten og var på skuddhold, men i stedet for å fyre løs fant han Rooney med en strålende stikker. Alene med Sinan Bolat i Brugge-målet chippet Rooney ballen iskaldt i mål.

Dermed kunne angriperen juble for sin første scoring på hele 878 minutter (!).

Hat trick-helt

Like før pause hadde hjemmelaget en strålende mulighet til å utligne da Abdoulay Diaby kom alene mot Sergio Romere i United-målet, men Brugge-angriperen rotet det til og Manchester United kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Drøyt tre minutter ut i andre omgang kunne United-fansen nok en gang slippe jubelen løs. Ander Herrera fant Wayne Rooney på bakre stolpe, og angriperen kunne enkelt sette inn sitt andre for kvelden. 

Etter endelig å ha fått smaken av nettsus igjen gikk det meste Rooneys vei. Etter 56 minutter ble han spilt fri av Juan Mata, og kunne juble for å ha gått frå 878 minutters måltørke til hat trick. 

Herrera-mål og straffebom

Manchester United lot seg ikke nøye med tre, og etter en drøy times spill var det Ander Herreras tur til å bli spilt fri. Spanjolens avslutning var iskald, og Sinan Bolat måtte kapitulere for fjerde gang i kampen. 

Med ti minutter igjen av kampen fikk United straffe etter en hands i Brugge-boksen, og Javier Hernández stilte seg opp for å ta straffen. 

Dessverre for United-angriperen skled han i avslutningsøyeblikket, og sendte ballen utenfor. Det la likevel ikke noen demper på Manchester Uniteds festkveld.