– Jeg ville bedt Deila om å dra hjem til Norge

Celtic-supporterne i Glasgow er knuste etter nedturen i Malmö.

Det er dagen derpå for Celtic og Glasgow.

Dagen etter at Ronny Deila for andre år på rad måtte se Mesterliga-drømmen ryke ved siste hinder, er ikke avisene i Skottland nådige med ham.

Etter tapet for Maribor i fjor uttalte Deila at pressen ikke kunne dømme han før han hadde fått et år på seg til å sette laget, og deretter på ny spille om Mesterliga-deltagelse.

Men heller ikke i år klarte han å føre den skotske storklubben til gruppespillet.

– Det er utrolig skuffende. I dag spilte vi ikke som vi kan, og det er det jeg som leder som må ta ansvaret for, sa Deila etter kampen i går.

– Kan sette spørsmålstegn ved ham nå
Skuffet er også sportssjefen i Daily Record i Glasgow, Austin Barret.

– I fjor var det lite han kunne gjøre, men i år er det hans lag. Laget virker å gjøre de samme feilene. I går satte han inn den andre spissen veldig sent i kampen, selv om Celtic hadde vært i problemer lenge. Man kan sette spørsmålstegn ved hvordan han setter sammen laget og hvor bra organiserte de er. De slipper inn mange enkle mål, sier han tl TV 2.

Han mener tapet mot Malmö var et stort tilbakesteg for lagets norske manager.

– Jeg liker ham. Han har tatt med seg noen nye ideer. Han er fantastisk med media, han snakker med alle, og er en utrolig fin fyr. Men jeg føler at nederlaget i går viser at man kan sette spørsmålstegn ved ham, sier Barret som ikke tror Deila vil få sparken.

– Nei, det vil overraske meg stort om han får sparken. Han kan fortsatt gjøre en god sesong. Men dersom han ikke tar klubben til Mesterligaen neste år får han nok ikke bli i stillingen lenger, sier han.

Blandede følelser hos fansen
Det var ikke mange supporterne rundt Celtic Park onsdag. Men av de få som var oppe og kikket var det svært blandede meninger om nordmannen.

– Vi vil ikke spille i Europaligaen, vi vil spille I Mesterligaen. Jeg skulle bedt ham om å pakke sakene sine, dra hjem til Norge og ta lille Stefan Johansen med seg, sier en eldre mann som TV 2 snakker med.

En annen supporter er litt mildere i sin omtale av den norske treneren.

– Jeg vil ikke avskrive ham ennå. Jeg tror han trenger tid. Men det er svært skuffende ikke å få være i Mesterligaen. En stor klubb som Celtic bør alltid være i Mesterligaen, sier han.