Caleb (21) spurtslo Degenkolb og Sagan

Caleb Ewan vant femte etappe av Vuelta a España.

Onsdagens femte etappe gikk over 167,3 kilometer  fra Rota til Alcalá de Guadaira. 

Hovedfeltet hentet inn inn lederen Iljo Keisse med litt under ni kilometer igjen av etappen.  Dermed lå det an til et spurtoppgjør om seieren opp den slake bakken før mål. 

– Helt uvirkelig
Australske Caleb Ewan lå på hjulet til Johan Degenkolb, men spurtet forbi tyskeren like før målstreken og inn til seier. 

Degenkolb syklet i mål som nummer to og Peter Sagan ble nummer tre. Orica-Greenedge-syklisten tok dermed sin aller første Grand Tour-seier. 

– Dette er den beste dagen så langt i min karriere. Jeg var nødt til å slå noen av de beste sprinterne i verden - som Degenkolb og Sagan - for å vinne. Det betyr mye for meg bare å sykle sammen med dem. Å vinne er helt uvirkelig, sa den 165 centimeter høye syklisten etter rittet.

Den røde ledertrøyen skiftet eier etter onsdagens etappe. Nederlandske Tom Dumoulin fra Team Giant-Alpecin leder nå Vueltaen sammenlagt ett sekund foran Esteban Chaves.

Sammenlignes med Cavendish
21-åringen blir av mange sammenlignet med Mark Cavendish. En sammenligning han selv ser på som en ære. 

– Jeg er vel ikke akkurat den samme typen syklist som Cavendish, men når man blir sammenlignet med verdens beste sprinter, er det en ære. Det er fin sammenligning.


TV 2 Sportskanalen viser rittet hver dag kl. 16.