Her blir Bolt påkjørt av kameramannen på segway. Foto: Skjermdump
Her blir Bolt påkjørt av kameramannen på segway. Foto: Skjermdump

Jublende Usain Bolt påkjørt av segway

På 200 m satte Usain Bolt Justin Gatlin på plass igjen. På seiersrunden ble han kjør ned av en kameramann på segway.

Usain Bolt (29) ble førstemann med ni VM-gull da han vant 100 m søndag.

Torsdag tok jamaikaneren sitt tiende da han vant 200 m, slik han har gjort i hvert mesterskap siden 2007.

Vinnertiden ble 19.55. Amerikanske Justin Gatlin ble nummer to med 19.74. Bronsen gikk til Sør-Afrikas Anaso Jobodwana, som løp på 19.87.

Verdensrekorden på distansen er 19.19, satt av Bolt i 2009.

På seiersrunden ble Bolt påkjørt av en kameramann på segway (!). 29-åringen gikk i bakken, men kom seg smilende opp igjen.

– Han forsøkte å drepe meg. Jeg vet ikke hva som skjedde, sa Bolt, høyst sannsynlig med glimt i øyet, etterpå ifølge Telegraph.

Har slitt i år

Etter 100-meterfinalen sa Bolt, som har vært plaget med skader denne sesongen, til TV 2 at det var en av hans største triumfer.

– Det har vært mange tvilere der ute. Jeg har hatt en tøff tid, hatt mange problemer og vært skadet. Å greie å komme tilbake å vinne dette føles definitivt meget bra, sa Bolt til TV 2 da.

Justin Gatlin (33), som tok sølvet også på 100 meteren, har hatt en tøft mesterskap med mange spørsmål rundt hans dopingfortid.

Dopingfortid

Justin Gatlin, som tok sølvet også på 100 meteren, har hatt en tøft mesterskap med mange spørsmål rundt hans dopingfortid.

Mange mener det vil være et nederlag for sporten om en tidligere doper slår Bolt, som ikke har testet positivt tidligere.

– Ja, ellers blir det mye bråk rundt omkring. Det er helt klart, sa den norske og europeiske friidrettspresidenten Svein Arne Hansen til TV 2 før 100 m-finalen.

Gatlin ble tatt for bruk av amfetamin i 2001, men fikk kort straff på grunn av spesiell omstendigheter. I 2006 ble han tatt for bruk av testosteron. Opprinnelig fikk han et suspensjon på åtte år, men den ble senere redusert til fire. Han gjorde comeback i 2010.