KORTSTOKK: To nordmenn er involvert i en av de større bridgeskandale. Illustrasjonsfoto.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /
KORTSTOKK: To nordmenn er involvert i en av de større bridgeskandale. Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /

Nordmenn involvert i svær bridgeskandale

Boye Brogeland hevder to av lagkameratene hans har jukset. Nå gir laget fra seg tre store titler.

Nordmannen Boye Brogeland er en av verdens mest meritterte bridgespillere.

Det siste året har laget hans vunnet tre store titler i USA. Laget har bestått av to nordmenn, to amerikanere og to israelere.

Men nå har Brogeland beskyldt de to israelerne Lotan Fischer og Ron Schwartz for å jukse. Derfor har laget bestemt seg for å levere tilbake titlene sine.

– Dersom du har et par som jukser på laget ditt, så mener jeg du skal tape uavhengig av masterpoeng, seedingspoeng og titler dere har vunnet sammen. Schwartz-laget fra de siste årene (Richie Schwartz, Allan Graves, Espen Lindqvist og Boye Brogeland) har bestemt oss for å gi tilbake Spingold Trophy, Reisinger Trophy og North American Swiss som vi «vant» i 2014 og 2015. Vi tror på et rent spill og vi elsker bridge, skriver Brogeland på sin profil på Bridgewinners.com.

Han har ikke forklart hvordan israelerne har jukset, men påpeker at alle på laget er enig.

Handlingen har sendt sjokkbølger gjennom bridgemiljøet.

– Jeg sitter her med hakeslepp. Wow. Kudos til dem for en modig avgjørelse, sier amerikaneren Richard Lawson ifølge The Telegraph.

Kanadieren Geoff Hampson er også en merittert bridgespiller. Han hyller lagets avgjørelse.

– BRAVO! Dette kan ikke ha vært noen enkel avgjørelse. Jeg applauderer dere alle. Jeg håper dette baner vei for et renere spill og inspirerer andre til å følge deres eksempel, sier han.