Hareide: – Gi meg Manchester City, Zlatan og PSG

Åge Hareide nøler ikke med å utpeke Malmös drømmemotstandere i Mesterligaen.

Malmö/Bergen (TV 2 Sporten): Mens Ronny Deila ble møtt med kritikk og hard medfart i Skottland, ble Åge Hareide hyllet som en helt etter triumfen mot Celtic.

Dagen etter å ha ledet Malmö nok en gang til Mesterligaens gruppespill møtte en opplagt Hareide TV 2 Sporten.

Han nøler ikke et sekund på å utpeke Malmös drømmemotstandere i Mesterligaen.

– Jeg ønsker meg to klubber: Manchester City, for da blir det lyseblått mot lyseblått. Og hele byen vil ha Zlatan, PSG og byens største sønn hit. Da må vi nok utvide stadion med en hel etasje, gliser Norges tidligere landslagssjef.

Han innrømmer at både spillerne og trenerteamet fikk feire skikkelig etter bragden.

– Ikke helse til så sene kvelder
– Det føles utrolig godt. Det er viktig å ta vare på øyeblikkene i fotball. Når fløyten går, er det over, men det er viktig å suge litt på karamellen, sier en blid Hareide til TV 2 Sporten.

– For meg ble det en alt for sen kveld. Jeg har ikke helsen til så sene kvelder lenger. Men jeg hadde noen kamerater fra Ulsteinvik på besøk, som fikk besøke Swedbank Stadion og føle på stemingen. Så det var kjekt, fortsetter han.

Hareide mener fansen i Malmö skal ha mye av æren for at klubben nok en gang har kvalifisert seg til Europas gjeveste klubbturnering.

– Våre fans skapte en helt fantastisk stemning og ramme. Publikumsstøtte er undervurdert. Du skjønner det ikke før du har opplevd det. Når spillerne er slitne blir de båret frem av publikum. Og på banen minner de hverandre om at det er en fantastisk opplevelse, forklarer han.

– Større prestasjon i år
Norges tidligere landslagstrener synes prestasjonen denne sesongen var bedre enn i fjor, da klubben kvalifiserte seg for første gang til Mesterligaen.

– Vi hadde tre mann igjen i troppen som var med på det i fjor. Derfor ble det en ny opplevelse for ganske mange. Vi har satt sammen et lag som kan levere og prestere, men lagbygging tar tid. Derfor er jeg glad vi fikk dette resultatet og kan bygge et fundament i klubben over tid, slår Hareide fast, før han fortsetter:

– Prestasjonen er nok derfor større i år. Vi har på kort tid hentet spillere fra Peru, Island, Sverige, Norge og Ghana og satt sammen et kollektiv. Jeg er imponert over at spillerne har tatt det så raskt.

Synes synd på Deila
Hareide har naturligvis fått med seg at Ronny Deila ble slaktet etter nederlaget mot Malmö. Han håper Deila takler presset.

– Jeg synes synd på Deila da jeg så den ulveflokken som stod rundt ham etter kampen. Det er en del av baksiden med det å trene en storklubb som Celtic. Men han er et kjempetalent som trener og må få tid. Jeg håper at han får bygget opp det han ønsker å bygge opp i Celtic, sier han.