Fristende oppskrifter med SQUASH på menyen

Her finner du oppskrift på dillstuet squash og fylte ovnsbakte squash -deilig!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dillstuet squash til røkt eller gravet fisk

4-6 personer

Dette trenger du:

  • 1 stor eller 2 mindre squash, grønne eller gule
  • 2 ss smør eller olje
  • 1 løk
  • 1 ts salt
  • revet skall av 1 sitron
  • 2 ½ ss hvetemel
  • 3-4 dl melk eller matfløte
  • Rikelig med finhakket dill
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Rens og del squash i terninger, og finhakk løken.
La squash og løk surre i smør i en kasserolle, ca 1 min.
Tilsett salt og revet sitronskall, og vend lett om.
Ta opp squashterningene.
Rør hvetemel inn i smørblandingen, i kasserollen, og spe med melk/matfløte under omrøring, til en fyldig saus.
Kok opp og la trekke 5-6 min.
Smak til og tilsett de kokte squashterningene og dill rett før servering.
Tips:
Squash kan erstattes av poteter.
Kok potetene møre hell av kokevannet og rør potetene inn i sausen.
Server med røkt eller gravet fisk, eventuelt med hovmestersaus.

 

Fylte ovnsbakte squash med soltørket tomat og valnøtter

SQUASH: Wenche byr på fristende oppskrifter med squash.  Foto: TV 2
SQUASH: Wenche byr på fristende oppskrifter med squash.  Foto: TV 2

Nøtter og soltørket tomat kan byttes ut med for eksempel vårløk og bacon.

Dette trenger du:

  • 2-3 squash
  • 1 løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Smør/olje til steking
  • 2 ts urtekrydderblanding
  • Ca 100 g hakkede soltørkede tomater
  • Ca 100 g hakkede valnøtter (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • Ca 1 ½ dl revet ost eller biter av mozzarella

Slik gjør du

Rens squashen og legg dem i kokende lettsaltet vann, en stekepanne med høye kanter eller en vidbunnet kasserolle.
Kok i 4-5 minutter til squashen begynner å mykne.
Ta opp squashen, la renne godt av seg og avkjøl.
Del dem i to på langs og ”grav” ut mesteparten av innmaten med en skje.
Pass på at squashen har faste vegger, det vil si at det grønne skallet er helt.
Finhakk løk og hvitløk, og la surre 3-4 min i olje, til løken er blank.
Tilsett finhakket squash-innmat, krydder og hakkede soltørkede tomater.
La det hele surre i 3-4 min før hakkede valnøtter tilsettes.
Smak til med salt og pepper.
Legg blandingen i de uthulte squashene og dryss litt ost på toppen.
Legg squashen i en ildfast form.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 grader i ca. 20 min.