Fansen: – Deila bør vinne trippelen med Celtic etter Mesterliga-fiaskoen

Harald Harsson i Celtic Supporters Club Norway mener presset øker på trener Ronny Deila etter nederlaget mot Malmö.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtic vant den første kampen 3-2, men i returkampen i Sverige reiste Malmö seg og vant fullt fortjent 2-0 foran et entusiastisk hjemmepublikum.

Ronny Deila og Celtic-spillerne må dermed nok en gang se Europas gjeveste klubbturnering foran TV-skjermen.

– En stygg ripe i lakken for Deila
Leder Harald Harsson i Celtic Supporters Club Norway (CSC) mener både hovedtrener Ronny Deila og spillerne har skyld i skuffelsen.

– Det var veldig skuffende. Det virket som om at Celtic-spillerne ikke var tilstede, og som om de var preget. Celtic spilte ikke som de pleier. Allerede fra begynnelsen av kampen kunne vi se at dette kom til å ende dårlig. Malmö var på hugget og spilte med selvtillit, mens Celtic-spillerne gjorde enkle feil, forteller Harsson til TV 2 Sporten, før han fortsetter:

– Det er en lederoppgave å få spillerne til å prestere, og dette var et stort tilbakeskritt for Deila. Han har bygget opp god tillit til spillerne, fansen og media, og dette nederlaget var derfor en stygg ripe i lakken for Deila, slår Harsson fast.

– Bør vinne trippelen i Skottland
Supporterlederen tror at presset vil øke betraktelig på Deila i Celtic fremover.

– Å komme til Mesterligaen var noe Deila skulle klare. Malmö er i utgangspunktet et dårligere lag. Det er klart dette ikke er bra for Deila, sier Harrson, før han utdyper:

– Jeg tror det nå blir mer kritiske røster mot Deila i Celtic. Nå er det nesten slik at han må vinne trippelen på hjemmebane og komme langt i Europaligaen for å veie opp mot nederlaget i Mesterligaen. For dette var et par skritt tilbake, konkluderer Harsson.

Frykter de beste spillerne forsvinner
– Hvor viktig var det for Deila å lede Celtic til Mesterligaen?

– Utrolig viktig! Celtic er såpass mye bedre enn de andre lagene i Skottland, at Mesterligaen er det viktigste for den sportslige utviklingen. Dessuten er det viktig med tanke på økonomien og få råd til bedre spillere. Samtidig mener kanskje noen spillere at det å vinne den skotske ligaen ikke er godt nok, og kan tenke på å bytte klubb. Det er tross alt noen år siden Celtic var i Mesterligaen nå, svarer Harald Harsson i Celtic Supporters Club Norway.

Gruppespillet i Mesterligaen trekkes på torsdag i Monaco. Malmös stopper Rasmus Bengtsson håper på å få de store kanonene på besøk.

Malmö er plassert i den fjerde seedingsgruppen før trekningen, og kommer derfor garantert til å møte minst en storklubb i gruppespillet. Gruppespillet starter enten den 15. eller 16. september.