Fansen: – Deila bør vinne trippelen med Celtic etter Mesterliga-fiaskoen

Harald Harsson i Celtic Supporters Club Norway mener presset øker på trener Ronny Deila etter nederlaget mot Malmö.

Celtic vant den første kampen 3-2, men i returkampen i Sverige reiste Malmö seg og vant fullt fortjent 2-0 foran et entusiastisk hjemmepublikum.

Ronny Deila og Celtic-spillerne må dermed nok en gang se Europas gjeveste klubbturnering foran TV-skjermen.

– En stygg ripe i lakken for Deila
Leder Harald Harsson i Celtic Supporters Club Norway (CSC) mener både hovedtrener Ronny Deila og spillerne har skyld i skuffelsen.

– Det var veldig skuffende. Det virket som om at Celtic-spillerne ikke var tilstede, og som om de var preget. Celtic spilte ikke som de pleier. Allerede fra begynnelsen av kampen kunne vi se at dette kom til å ende dårlig. Malmö var på hugget og spilte med selvtillit, mens Celtic-spillerne gjorde enkle feil, forteller Harsson til TV 2 Sporten, før han fortsetter:

– Det er en lederoppgave å få spillerne til å prestere, og dette var et stort tilbakeskritt for Deila. Han har bygget opp god tillit til spillerne, fansen og media, og dette nederlaget var derfor en stygg ripe i lakken for Deila, slår Harsson fast.

– Bør vinne trippelen i Skottland
Supporterlederen tror at presset vil øke betraktelig på Deila i Celtic fremover.

– Å komme til Mesterligaen var noe Deila skulle klare. Malmö er i utgangspunktet et dårligere lag. Det er klart dette ikke er bra for Deila, sier Harrson, før han utdyper:

– Jeg tror det nå blir mer kritiske røster mot Deila i Celtic. Nå er det nesten slik at han må vinne trippelen på hjemmebane og komme langt i Europaligaen for å veie opp mot nederlaget i Mesterligaen. For dette var et par skritt tilbake, konkluderer Harsson.

Frykter de beste spillerne forsvinner
– Hvor viktig var det for Deila å lede Celtic til Mesterligaen?

– Utrolig viktig! Celtic er såpass mye bedre enn de andre lagene i Skottland, at Mesterligaen er det viktigste for den sportslige utviklingen. Dessuten er det viktig med tanke på økonomien og få råd til bedre spillere. Samtidig mener kanskje noen spillere at det å vinne den skotske ligaen ikke er godt nok, og kan tenke på å bytte klubb. Det er tross alt noen år siden Celtic var i Mesterligaen nå, svarer Harald Harsson i Celtic Supporters Club Norway.

Gruppespillet i Mesterligaen trekkes på torsdag i Monaco. Malmös stopper Rasmus Bengtsson håper på å få de store kanonene på besøk.

Malmö er plassert i den fjerde seedingsgruppen før trekningen, og kommer derfor garantert til å møte minst en storklubb i gruppespillet. Gruppespillet starter enten den 15. eller 16. september.