– Jeg hadde ikke dagen

Sindre Buraas mener han bør få OL-klarsignal etter VM-fiasko.

BEIJING (TV 2):

Selv om han fortsatt har bedre årsbeste enn regjerende verdensmester Mo Farrah, var Sindre Buraas sjanseløs på å gå videre til 5000 meterfinalen etter sesongens svakeste løp på 13.59,07. Etterpå slet han med å forklare hvorfor.

– Jeg var involvert i et uhell, men burde uansett vært lenger fremme i feltet på det tidspunktet. Jeg hadde bare ikke dagen, og har ikke følt meg helt pigg den siste uka. Det er mulig jeg er satt ut av reise og tidsforskjellen, sier en skuffet Buraas til TV 2.

Burde dratt før
Buraas greide VM-kravet i slutten av juli, etter å ha lagt inn en formtopp som sikret han kjempetiden 13.11,96 på et stevne i Heusden. Etter VM-plassen var sikret, mener han tiden ble litt knapp for en optimal foreberedelse til VM.

– Jeg burde kanskje dratt hit noen dager før. Formmessig hadde jo nok en topp da jeg perset i Heusden, men samtidig var jeg egentlig trygg på formen før jeg reiste til Kina. Vi får sette oss ned og evaluere litt hva vi kan lære, sier Buraas.

Vil ha klarsignal
For å unngå en lignende situasjon neste sesong under OL, håper Buraas at Olympiatoppen allerede nå vil gi han et tydelig signal på om han blir tatt ut til OL.

– Helst ville jeg visst det allerede nå. Det hadde vært det beste i forhold til hvordan vi legger opp treningen.

– Mener du at du bør få klarsignal allerede i høst ut fra det potensialet du har vist?

– Ja, jeg mener det. Hvis de vil at jeg skal gøre det bra i OL, så burde de gjøre det.

For han er enig i at det var en stor nedtur det han presterte i mektige Fugleredet.

– Ja, helt klart. Det verste er ikke nødvendigvis at jeg blir slått ut, men det er irriterende at så mange kokurrenter som jeg burde slå er foran meg. Men idretten er ganske brutal sånn sett, sier Buraas.