Malmö til Mesterligaen - sendte Celtics grisespillere hjem i skam

Åge Hareides menn storspilte, mens Celtics Leigh Griffiths markerte seg ved å sette kneet i skrittet på en Malmö-spiller.

Malmö-Celtic 2-0, 4-3 sammenlagt

Se pressekonferansen etter kampen i videovinduet over!

Det ble svært dramatisk da Åge Hareides Malmö og Ronny Deilas Celtic gjorde opp om en plass i Mesterligaen på Swedbank Stadion tirsdag kveld. 

Celtic vant 3-2 i det første oppgjøret, og Malmö hadde en gyllen mulighet til å sikre seg Mesterliga-spill for andre år på rad.

Den grep Åge Hareides menn med begge hender, og kunne juble for Mesterliga-spill etter å ha slått den skotske giganten 2-0.  

– Det er en kamp vi gjennomfører perfekt. Vi lar Celtic ha litt ball, men vi har god kontroll på defensiven, sier Åge Hareide til Viasat 4.

– Fantastisk

Etter en trøblete sesong i Allsvenskan, der Malmö for øyeblikket ligger på 5. plass, gleder Hareide seg nå til å spille i verdens største klubbturnering.

– Det er fantastisk å spille mot de beste lagene igjen. Det vil gjøre laget godt, for vi har et nytt lag. Det er bare tre mann igjen fra fjorårets lag. Vi har brukt et halvår på bygge et lag, og vi har ikke vist det i ligaen. Det har vært et problem, for det er viktig å komme til Mesterligaen igjen. Det vi kan gjøre er å prøve å komme oss inn i topp tre, så vi kan konkurrere i Europa og skaffe oss rankingpoeng. Vi kan bruke 2016 til å bygge laget, og nå er vi en økonomisk situasjon som gjør at vi kan ha roen og se etter de beste unge, svenske talentene. Fremtiden ser bra ut for oss, sier Hareide på pressekonferansen etter kampen. 

Han har ikke tenkt så mye på hvilke lag han ønsker å møte.

– Det har ikke så mye å si. Vi kan møte to sterke lag, men jeg vil ha et tredje lag som er svakere, slik at vi kan komme oss til Europaligaen og spille der på nyåret, sier Malmö-treneren.

– Celtic var heldige

Da en av journalistene på pressekonferanse spurte Hareide om Malmö hadde vært heldige fyrte Hareide seg opp en anelse. 

– Celtic var heldige, det skulle vært 4-0. Keeperen deres hadde to fantastiske redninger. Om de hadde scoret, så hadde vi vunnet 2-1 og gått videre likevel. Så hvorfor spør du om vi var heldige? Kan du svare på det? spurte Malmö-treneren.

Jo Inge Berget spilte hele kampen for Malmö, mens Magnus Wolff Eikrem ble sittende på benken. Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic.

Han og Ronny Deila fikk en langt tyngre kveld en Malmös nordmenn.

– Det var en veldig skuffende kamp. Vi var ikke i nærheten av å være opp mot vårt beste. Vi fortjente ikke mer enn det vi fikk, medgir Celtic-manageren til Viasat 4.

Kjørte kneet i skrittet

Drøyt 22 minutter var spilt da hjemmefansen på Swedbank Stadion kunne slippe jubelen løs. Markus Rosenborg steg til værs etter en glimrende slått corner fra Yoshimar Yotún, og i duell med Celtics stopperkjempe Virgil van Dijk stanget Malmös stjernespiss inn 1-0.

Etter det første oppgjøret mellom lagene klaget Malmö-keeper Johan Wiland på Celtics grisespillere, og 38 minutter ut i kampen var Celtics Leigh Griffiths griseheldig som unnslapp rødt kort.

Angriperen mistet hodet fullstendig og kjørte kneet sitt i skrittet til Malmös Anton Tinnerholm. 

Dommer Dejan Petrovic fra Serbia dro imidlertid opp det gule kortet, og den skotske hissigproppen fikk bli værende på banen etter overfallet. 

Feilaktig annullering

Fire minutter senere var det Malmös tur til å være heldige, da Celtics Nir Biton satte ballen i mål etter en corner. Dommer Petrovic annullert scoringen for hands, men tv-bildene viste tydelig at det var Malmös Kári Árnason som handset. 

Like etter var Nikola Djurdjic nær Malmö-scoring etter et strålende forarbeid av Jo Inge Berget, men lagene kunne gå til pause med ettmålsledelse til vertene.

Celtic-selvmål

Åtte minutter ut i den andre omgangen vartet Craig Gordon opp med en mesterredning på en avslutning fra Marcus Rosenberg, men på den følgende corneren kunne Malmö slippe jubelen løs. 

Vladimir Rodic traff pannebrasken til innbytter Felipe Carvalho, som stusset ballen i retning bakre stolpe. Der kom Celtic-stopper Dedryk Boyata stormende, og var uheldig og satte ballen i eget mål. 

Med 2-0-ledelse til Malmö måtte Celtic også score to for å kunne gå videre, men Ronny Deilas menn slet med å spille seg til store målsjanser og svenskene var aldri truet. 

Malmö skal spille i Mesterligaen - Celtic må nok en gang nøye seg med Europaliga-spill.