– Ser ikke bort fra at jeg får en egen «Henrik-edition»

Henrik Ingebrigtsen bak eksklusiv OL-kolleksjon for amerikansk utstyrsgigant.

BEIJING (TV 2 Sporten): Du ser han nesten aldri uten.

Solbrillene er blitt synonymt med Henrik Ingebrigtsen. Det har hans utstyrssponsor Nike merket seg.

Nå er Sandnesgutten med og designer neste års solbrillemodell for en eksklusiv gruppe utøvere.

– Stilig

– Når du sitter der på et rom og alle toppdesignerne sitter der foran deg og stiller spørsmål og noterer alt du sier, så er det ganske stilig, sier Ingebrigtsen.

Hvordan modellen blir er fortsatt en hemmelighet, men Ingebrigtsen har tidligere fortalt at han bruker solbriller for at konkurrentene ikke skal se øynene hans under løp. Og etter det TV 2 forstår, har Nike-designerne nøye merket seg Ingebrigtsens ønske om både funksjoner og passform.

– De bruker vel Henrik fordi han er flink å prate for seg og prater bra engelsk. Så er han veldig opptatt av dette. Han har også kommet med tilbakemeldinger på piggsko, som designerne har merket seg, sier pappa Gjert Ingebrigtsen.

Men det er primært på solbriller den norske 1500-meterløperen blir brukt.

– De lager en OL-kolleksjon i svært begrenset opplag. Noe er kommersielt, mens noe er bare til noen få utvalgte. Henrik er med å designe og jobber fram sluttproduktet på disse, forklarer pappa Ingebrigtsen

Prioritert

TV 2 vet at Nike ser på Ingebrigtsen som en av Europas største profiler i friidretten akkurat nå.

– Jeg er lett å få øye på. Jeg glir ikke inn i mengden.

Ikke bare er han en av få hvite løpere i en idrett dominert av afrikanere, men solbrillene er en image som friidrettskjennere over hele verden nå forbinder med Ingebrigtsen. Tar han skrittet opp på seierpallen under VM, tror han selv at Nike vil satse enda større på ham enn nå.

– For amerikanerne er det medaljer som teller. Tar jeg medaljer her i VM, blir jeg en av de store i Nike.

Uansett scorer han stort på at han er ivrig på å gi tilbakemeldinger på hvordan han ønsker seg produktene han profilerer.

– Det virket som om de likte meg godt da jeg snakket med dem her om dagen. Så jeg ser ikke bort i fra at det kan komme en egen «Henrik-edition» en dag.

– Det er målet?

– Ja det hadde vært jævlig kult, ler han

Ritual

For Henrik Ingebrigtsen er solbrillene blitt en nødvendig del av ritualene han er gjennom før konkurranse.

- Hvis du har litt nerver, er det en veldig fin måte å roe seg ned på. Da vet jeg hva jeg skal gjøre. Nå skal jeg ta på meg solbrillene. Nå skal jeg ta på heldrakt og piggskoene, så skal jeg inn på banen og løpe dødsfort, sier han.