DANSEPARTNERE: Sportskommentator Mads Kaggestad (38) skadet seg da han skulle løfte sin dansepartner Therese Cleve-Stiansen (37). Foto: TV 2
DANSEPARTNERE: Sportskommentator Mads Kaggestad (38) skadet seg da han skulle løfte sin dansepartner Therese Cleve-Stiansen (37). Foto: TV 2

Mads Kaggestad skadet på Skal vi danse-trening

Få dager før Skal vi danse-premieren har sportskommentator Mads Kaggestad bristet ribbeinet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sportskommentator Mads Kaggestad (38) er en av deltakerne i årets Skal vi danse.

Premièren er på lørdag, og deltakerne ligger nå i hardtrening før de skal vise seg frem på parketten for første gang. 

For tre dager siden gikk det galt på trening for den tidligere proffsyklisten. 

– Jeg har sannsynligvis bristet ribbeinet. Det har skjedd meg før, så jeg vet hvordan det kjennes ut. Det skjedde på trening, da jeg skulle løfte Therese på skuldrene mine. Siden har det blitt verre og verre, sier Kaggestad til TV 2.

Kaggestad skal danse sammen med Therese Cleve-Stiansen (37), som deltar som proffdanser i Skal vi danse for åttende gang. 

Hindrer han ikke i konkurransen

Kaggestad forsikrer at det ikke er en dramatisk skade og at han kommer til å gjennomføre premièren på lørdag som planlagt. 

– Det er ubehagelig, men da jeg var syklist konkurrerte jeg med ribbensbrudd. Det er vondest i hverdagen, som når jeg skal kle på meg, sier han.

Han har ikke vært til legen for å sjekke bruddet.

– Jeg kjenner kroppen min godt, så jeg vet at det kommer til å gå over. Det er ikke noe jeg kan gjøre med det nå. Så lenge jeg er med i konkurransen, får det være vondt. Når konkurransen er over, kan jeg pleie det som skal pleies, sier han. 

Mentalt sliten

38-åringen forteller att skaden ikke har vært et hinder på trening.

– Jeg prøver å ikke tenke på det, men er konsentrert på det jeg skal gjøre. Det vil nok ikke hindre meg på premièren heller, siden da har jeg så mye adrenalin i kroppen, sier han. 

Nervene hans har vært i høyspenn før lørdagens premiere. 

– Lenge var jeg usikker på om jeg hadde rett utvikling, og det er først de siste par dagene at jeg har fått følelsen av at dette skal jeg fikse. Men nå er jeg ganske rolig, sier han. 

Kaggestad forteller at dansetreningen er mentalt krevende.

– Det er så mye som skal læres, og det er hele tiden en uendelig serie med ting som kan gjøres bedre. Jeg blir mentalt sliten av det. Men det er veldig gøy da, sier han.

Flere skader

Det er ikke uvanlig at Skal vi danse-deltakerne skader seg under konkurransen. Da programmet feiret sin tiende sesong i fjor, ble det kåret de fem verste skadene gjennom tidene. 

Sigurd Sollien gikk av med seieren i kåringen, etter at han pådro han seg en muskelskade i lysken i 2008. Han måtte trekke seg fra programmet på grunn av lyskestrekken, som ga ham et enormt blåmerke på låret. 

Skal vi danse har premiere på TV 2 lørdag 19.30.