MÅLET NÅDD: I dag signerte Byåsen to nye sponsorkontrakter, som gjorde at de nådde målet om å skaffe en million før 1. september. FOTO: Øyvind Hermstad/TV 2
MÅLET NÅDD: I dag signerte Byåsen to nye sponsorkontrakter, som gjorde at de nådde målet om å skaffe en million før 1. september. FOTO: Øyvind Hermstad/TV 2

Spillerne reddet Byåsen fra konkurs

Spillerne løste krisen selv.

For tre uker siden var Byåsen Håndball i økonomisk krise.

En million måtte skaffes innen 1. september for å unngå konkurs. I dag kom de i mål etter iherdig innsats fra spillerne selv.

– Vi arrangerte en konkurranse der vi ble plassert på forskjellige rom. Så kjørte vi 15 minutters intervaller der vi ringte bedrifter og privatpersoner. Fikk vi inn 5000 eller mer, skulle vi løpe bort til en klase ballonger og smelle en ballong. Det ble etter hvert ganske gøy, forklarer kaptein Marie Henriksen.

Krisen avblåst
Og økonomisk kom Byåsen godt ut av innsatsen. Ringe-konkurransen ga 400 000 kr.

Og de siste par ukene har de klart å skaffe de siste 600 000, som gjør at krisen er avblåst. For denne gang.

– Vi må fremdeles skaffe en ny million før årsskiftet, sier styreleder Tore Bull Hedel.

Nå har klubben over 400 bidragsytere som har bidratt med beløp mellom 300 kroner og 375 000 kr.

Vil overraske
– Vi ville vise til folket at vi ikke sitter og venter på at pengene skal falle i fanget på oss, sier Ida Alstad. Hun er imponert over laget hun nå er blitt en del av.

– Det vi nå har klart å få til sammen har styrka lagånden, og etter å ha trent med denne gjengen er jeg overbevist om at vi kommer til å overraske i år, sier lagets mest erfarne spiller.

– Nå håper jeg alle som bidra med penger kommer på kamp, så skal vi gi de valuta for pengene, avslutter hun.