Nå skal Atle Antonsen spille i dramafilm og synge opera

Denne høsten byr på nye utfordringer for komiker Atle Antonsen (46).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Komiker Atle Antonsen (46) går en travel høst i møte.

I disse dager forgår innspillingen av dramakomedien «Grand Hotel» på Grand Hotel i Oslo, hvor Antonsen spiller hovedrollen som en avdanket forfatter og kvinnebedårer.

Dette er hans første seriøse rolle på film. 

– Dette er den første gjennomførte dramarollen, selv om jeg har smakt en del på drama i Dag også, sier Antonsen, da TV 2 møter han under innspillingen på Grand Hotel.

Se video fra innspillingen i toppen av saken. 

Budsjett på 16 millioner

«Grand Hotel» handler om en forfatter og en ti år gammel gutt som tvinges til å tilbringe en uke sammen på et hotel. Antonsen spiller den avdankede og alkoholiserte forfatteren Axel, som booker seg inn på hotellets fineste rom for å skrive sin siste bok. 

Ifølge Norsk Filminstitutt er filmens budsjett på over 16 millioner kroner. Det er ventet at dramakomedien får premiere våren 2016. 

Regissøren bak filmen er Arild Frøhlich (42). Han har jobbet med Antonsen i filmer som «Pitbullterje» og «Doktor Proktor», og er svært tilfreds med å gi regi til Atle.

– Vi kjenner hverandre godt. Han er en veldig flink og godt forberedt skuespiller som gir alt. Jeg digger å jobbe med Atle, sier Frøhlich.

Spiller i Operaen

Antonsen, som startet sin karriere som komiker i ulike humorprogrammer på TV, har i løpet av de siste årene blitt en svært ettertraktet skuespiller. I høst er han å se i flere sjangrer.

I september sendes finalesesongen av TV-serien «Dag» på TV 2, hvor Antonsen har hovedrollen. I oktober blir han å se på kinolerretet i barnefilmen «Doktor Proktors tidsbadekar».  

Antonsen skal også prøve seg i Operaen i Oslo denne høsten. I november står han på scenen som Papageno i operastykket «Tryllefløyten».

– Det er egentlig et ganske stort sprik. Det er en fin måte å holde sulten ved like på. Jeg er veldig privilegert, sier Antonsen om de ulike rollene.