Andresen kan gjøre comeback mot Viking: – Trodde ikke dette for tre år siden

Sandefjord utelukker ikke å forlenge kontrakten med veteranen Martin Andresen.

Sandefjord/Bergen (TV 2 Sporten): Det vakte oppsikt da Martin Andresen forrige uke offentliggjorde at han vil gjøre comeback i Tippeligaen.

38-åringen signerte på en kontrakt med Sandefjord som strekker seg ut 2015-sesongen.

Nå kan veteranen, som den siste tiden har jobbet som administrerende direktør i Skeidar, gjøre comeback i Norges øverste divisjon allerede mot Viking førstkommende lørdag.

– Ja, alt er i orden med spillertillatelsen. Han kan spille lørdag. Det er ønsket vårt å ha ham med som spiller og bidra i kamp. Men først må vi se hvordan han klarer seg i arbeidshverdagen, forteller Sandefjords daglige leder Per Kjetil Berg til TV 2 Sporten.

Den siste Tippeliga-kampen Andresen spilte var 2. august i 2009 mot Strømsgodset.

Andresen: – Trodde ikke dette for tre år siden
Etter å ha gjennomført tirsdagens Sandefjord-trening innrømmer Andresen at han er usikker på formen.

– Det er formen som er det store spørsmålet. Jeg har ikke mistet så mye overblikk og pasningsspill. Det er kampformen som er spørsmålstegnet. Det er litt vanskelig å si hvordan formen er, for forskjellen på trening og kamp er intensiteten over lengre tid, sier Andresen til TV 2 Sporten.

Veteranen røper at han ikke trodde på et comeback i Tippeligaen for noen år siden.

– Jeg trodde nok ikke på dette for tre år siden. Men jeg har tenkt litt på det i det siste. Jeg vurderte det litt i Stabæk, men da fikk vi såpass problemer med firmaet at muligheten ikke bød seg. Nå hadde jeg sjansen, forteller Andresen.

38-åringen har holdt formen vedlike med blant annet squash-spilling de siste årene.

– Nå håper jeg at jeg kan bidra med det jeg kan. Det er gleden av å drive idrett og det er fantastisk gøy å spille fotball. Det å løpe ut på en gressmatte er mer fantastisk enn å drive med analyse av tall og marked, sier comeback-klare Andresen, som vil fortsette i jobben sin i Skeidar-konsernet ved siden av Tippeliga-comebacket.

– Ja, jeg har trent hele tiden, og kan like gjerne trene her. Jeg kjører bare noen møter utenfor treningen, konkluderer han.

Åpner for å forlenge kontrakten
Signeringen av 38 år gamle Martin Andresen ikke uventet blitt møtt med kritikk i Fotball-Norge.

– Jeg skjønner at kritikken kommer, men vi tenker ikke bare i år. Det handler om å tilføre oss energi og en ny type prestasjonskultur. Martin er en vinnerskalle, sier Sandefjords daglige leder Per Kjetil Berg.

Han utelukker ikke å forlenge kontrakten med 38-åringen.

– Først og fremst gjelder kontrakten ut 2015. Så får vi sette oss ned å se på om Martin syntes dette var moro, og er interessert i å være med videre. Vi utelukker ingen muligheter rundt det. Funker dette, vil vi ha ham med videre, sier Berg.

La opp på toppnivå i 2009
Andresen la opp i 2009 for å satse på en trenerkarriere i Vålerenga, men fikk sparken i 2012. I 2011 spilte han kamper for Follo i 2. divisjon, mens i 2013 spilte han en kamp for Stabæk i 1. divisjon.

Den siste tiden har han jobbet som administrerende direktør i Skeidar. Andresen har i fotballkarrieren spilte for Moss, Viking, Wimbledon, Molde, Blackburn, Brann, Vålerenga og har hatt flere perioder i Stabæk. På landslaget fikk han 41 kamper. Den siste eliteseriekampen kom i 2. august i 2009 mot Strømsgodset.