Fotballryktene:
– Manchester United sprenger verdensrekorden for Neymar

Og Arsenal har alternativ dersom Karim Benzema glipper.

I dag er det nøyaktig en uke til overgangsvinduet stenger i England.

Ettersom det er Bank Holiday 31. august, får lagene helt frem til klokken 18 tirsdag til å registrere eventuelle nykjøp.

Og kjøpene kommer til å komme tett den neste uken. Erfaringsmessig er det siste uken av sommervinduet det skjer mest.

Kanskje blir noen av dagens rykter til konkrete overganger i løpet av de neste sju dagene.

Louis van Gaal skal ha en ny spiss, koste hva det koste vil. Og et eller annet har nederlenderen på klubbledelsen på Old Trafford, for det kan virke som om pengesekken er utømmelig for ham. Når nå van Gaal har bestemt seg for at han vil ha Neymar, så handler det om man skal utløse utkjøpsklausulen i kontrakten hans med Barcelona eller ikke. Og ifølge Globo Esporte skal Manchester United ha gjort akkurat dette. Klubben skal ha kontaktet Barcelona og kommet med et bud som matcher de 1,8 milliarder kronene det koster å løse brasilianeren fra kontrakten. Så blir det opp til Neymar om det frister mer å spille med Memphis Depay og Ashley Young enn med Lionel Messi og Luis Suarez. Et kjøp av Neymar betyr også en solid lønnspakke. Han tjener rundt to millioner kroner i uken i Barcelona, men skal ha et brennende ønske om en lønningspose som er omtrent dobbelt så tjukk.

Manchester United har blandet erfaring med superagenten Jorge Mendes. Portugiseren plasserte Cristiano Ronaldo i klubben, men han var også mannen som lurte Sir Alex Ferguson til å gjøre den tidligere uteliggeren Bebe til mangemillionær. Nå skal Mendes være hentet inn for å overbevise Nicolas Gaitan om å komme til klubben. For argentineren skal tidligere i sommer ha tatt farvel med lagkameratene i Benfica, men har foreløpig ikke funnet seg noen annen klubb. Daily Star skriver at Mendes skal få Gaitan til Manchester United, selv om han ikke er agent for spilleren.

At David de Gea ender opp i Real Madrid virker opplest og vedtatt, og spanjolene venter gjerne ett år og henter ham gratis dersom Manchester United ikke lar ham gå for den summen de dikterer. Men om United lar den spanske landslagskeeperen gå i sommer, så kan de glemme å erstatte ham med Jasper Cillessen. TalkSPORT skriver at Ajax-keeperen utelukker at han forlater Amsterdam-klubben i sommer.

Mens Manchester United-fansen drømmer om en spiss som kan score mål, så kan det virke som om van Gaal og klubbdirektør Ed Woodward har helt andre planer. For Sport1 hevder at klubben nå har satt alle kluter til for å stikke av med Kevin De Bruyne foran nesen på byrival City. Etter at Pedro glapp og Bayern München fikk latterkrampe av Uniteds jakt på Thomas Müller, så er det De Bruyne som skal bli den nye offensive kraften på klubbens midtbane. Det var for øvrig Sport1 som først omtalte Uniteds interesse for Bastian Schweinsteiger.

Få managere har hatt like god klaff med sommerkjøpene sine som Liverpool. James Milner og Christian Benteke har gjort sine saker brukbart. Men det er duoen Harry Lennard og Simon Bennett som virkelig har slått til. De to har egenhendig sikret Liverpool fire poeng, og er forskjellen på en høyst ordinær og en veldig god sesongstart for de røde. Det er fortsatt en uke igjen av overgangsvinduet, og til helgen venter West Ham på Anfield. Da er det Stephen Child og Constantine Hatzidakis som får utlevert hvert sitt flagg.

En annen som kan være på vei inn er Asier Illarramendi. Real Madrid virker å ha gitt opp midtbanespilleren, og har ikke lenger noe håp om at han blir god nok til en plass på midtbanen deres. De røde ser ut til å få kamp om «Illarra» av gamleklubben hans Real Sociedad. Men ifølge Marca foretrekker han en overgang til England fremfor en retur til San Sebastian.

Og medgangen ser ikke ut til å stoppe for Rodgers denne uken. For nå tyder alt på at han også klarer å kvitte seg med Mario Balotelli. Forrige sommers storkjøp har utviklet seg til å bli en skikkelig hodepine for Liverpool-manageren. Men nå kan det se ut til at spissen returnerer til AC Milan. Gazzetta dello Sport skriver at «Rossoneri» har gått med på å leie Balotelli i en sesong dersom Liverpool fortsetter å betale halve lønnen hans. Tirsdag morgen ble «SuperMario» observert på vei inn til medisinsk test på La Madonnina.

Karim Benzema la spekulasjonene rundt en overgang til Arsenal rimelig døde da han la ut på Twitter at han aldri har hatt planer om å forlate Real Madrid. Men uansett hvor klar meldingen fra franskmannen var, så gir ikke den italienske journalisten Emanuele Giulianelli opp. Han fortsetter sitt korstog på Twitter, og hevder at avtalen var på plass, men Real Madrid-president Florentino Perez trakk seg i siste liten. Han spekulerer også i at utspillet fra Benzema er et ledd i en plan om å få mer penger fra Arsenal. Og Fichajes hevder at The Gunners vil komme med et siste bud på Benzema.

Men det virker som om Arsene Wenger har bestemt seg for å hente en stjernespiss før overgangsvinduet stenger. For etter å ha sett sine særdeles ineffektive spisser stange og stange mot Liverpool-muren uten å få ballen i mål, så virker det som om han vil hente inn en målgarantist. Og skal en tro Daily Mirror så er det Edinson Cavani som er mannen man konsentrerer seg om nå. Så spørs det om Arsenals driblekonger lettere finner uruguayaneren enn de klarer å få ballen frem til Olivier Giroud. Eller om Arsenal fortsetter å være fornøyd med å vinne ballinnehavstatistikken på knock out.

Wenger har lovet fansen at han vil handle før overgangsvinduet stenger. Men det gjorde han også da han hentet Kim Källström på deadline day for noen år siden. Og det kan være at mannen som kommer inn denne uken er James Maddison. Coventry Telegraph forteller at Wenger vurderer et bud for Coventrys 18 år gamle midtbanespiller. Så spørs det om det er kjøpet som får tilbake troen på gull på Emirates.

Hos Nord-London-rival Tottenham handler det meste om å kvitte seg med dyrt daukjøtt. Mauricio Pochettino har klart å få bort store deler av «milliardkameratene», men det er fortsatt noen igjen. Men nå har Inter kontaktet Spurs med ønske om å leie Erik Lamela. Gianluca di Marzio skriver at klubbene er enig om et lån i et år med opsjon på kjøp neste sommer. Men italienerne holder fortsatt Wolfsburgs Ivan Perisic som førstevalg, men dersom tyskerne sier nei, vil de gå for Lamela.

Tottenham skjønte ikke tegningen da Manchester City var villig til å betale Emmanuel Adebayor en million i uken for å forsvinne fra Etihad Stadium. Og etter å ha hatt togoleseren på lån et år, valgte de selv å gi Adebayor en langtidskontrakt med 1,3 millioner kroner i ukelønn. Men 31-åringen har gjort det til en kunstform å tjene mye penger på å gjøre minst mulig. Derfor har ikke Spurs klart å kvitte seg med ham de to siste sesongene. Nå skal de liljehvite ha bitt i det sure eplet og skal være villig til å subsidiere lønnen til Adebayor dersom West Ham ønsker å hente ham ned fra tribunen på White Hart Lane, skriver Daily Mirror. Og alle som har fulgt Adebayors karriere, vet at han alltid tar frem sitt beste når han går inn i siste året av kontrakten sin, så det kan være en meget god deal for The Hammers. 

West Ham-manager Slaven Bilic ønsker seg en kantspiller før overgangsvinduet stenger. Ifølge London Evening Standard så har han nå sett seg ut Chelseas Victor Moses, Spurs-vingen Aaron Lennon eller Adnan Januzaj fra Manchester United som aktuelle kandidater. Håpet er å få inn en av dem, enten på lån eller permanent, før overgangsvinduet stenger.

West Bromwich Albion-manager Tony Pulis har gitt opp den tidligere landslagsspilleren Joleon Lescott. Midtstopperen har fått beskjed om at ingen vil stå i veien for ham dersom han ønsker å flytte på seg. I stedet ønsker Pulis å hente inn Jonny Evans fra Manchester United, skriver TalkSPORT. Nordiren er veldig langt unna en plass i Manchester Uniteds midtforsvar, og er blitt koblet til Everton i lang tid.

Cesc Fabregas var en åpenbaring i sin første halve sesong i Chelsea. Siden har det vært langt mellom lyspunktene fra den tidligere Arsenal-kapteinen. Nå skal Jose Mourinho begynt å tvile på om spanjolen kommer tilbake på det nivået Chelsea behøver ham på for å kjempe om de største titlene hvis ikke han får litt avløsning. Derfor vil han nå intensivere jakten på Paul Pogba, skriver London Evening Standard. Og det er ikke sikkert at forhandlingsklimaet mellom Chelsea og Juventus har tatt skade av at de kongeblå lot den gamle damen fra Torino få Juan Cuadrado til fri benyttelse det neste året.

Manchester City er det eneste laget som virkelig har overbevist i sesongstarten. Da er det kanskje ikke så rart at de lyseblå ikke er de ivrigste på overgangsmarkedet. Manuel Pellegrini har tross alt et lag som fungerer allerede. Med Nicolas Otamendi på plass, så er det ikke lenger håp om så mange minutter med førstelagsfotball for Jason Denayer. Dermed bærer det ut på lån igjen for den unge belgieren. Denne gangen blir det ikke til Ronny Deila og Celtic, men til tyrkiske Galatasaray, skriver ITV.