Arsenal-mål feilaktig annullert - Benteke svidde kjempesjanse

Tre stolpetreff og masse dramatikk da Liverpool gjestet Emirates.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Liverpool 0-0

En feilaktig annullert scoring, en Christian Benteke-sjanse av en annen verden og tre stolpetreff - det eneste som manglet i oppgjøret mellom Arsenal og Liverpool mandag kveld var en scoring.

– Det var en enestående kamp. Høyt, høyt nivå, både teknisk, taktisk og fysisk. Jeg kan ikke huske å ha sett en så bra 0-0-kamp noen gang, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio på Emirates.

– Det var en fantastisk fotballkamp. Det var litt som ventet at Arsenal kom til å ha flest pasninger og mest possession, mens Liverpool prøvde på kontringer. Jeg synes førsteomgangen var fantastisk av Liverpool, og andreomgangen var meget bra av Arsenal, istemmer John Arne Riise.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

– Ingen offside

Liverpool var nær ved å ryste Arsenal etter drøyt to minutter, da Christian Benteke fant Philippe Coutinho inne i boksen. Brasilianeren fyrte løs, men ballen smalt i tverrliggeren.

Etter åtte minutter endte ballen i mål på den andre siden av banen, da en mesterliga stikker fra Santi Cazorla sørget for at Aaron Ramsey kom alene med Simon Mignolet i Liverpool-målet.

Arsenals målfarlige midtbanemann var iskald i avslutningsøyeblikket, men assistentdommeren løftet flagget sitt og vinket for offside. En marginal avgjørelse, men tv-bildene kunne tyde på at scoringen burde vært godkjent.

– Det er ingen offside, konstaterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Skrtel opphevet offsiden, og målet skulle vært godkjent, istemte John Arne Riise i pausen.

Enorm Benteke-sjanse

Den neste store sjansen var det James Milner som fikk, da en strålende stikker fra Coutinho sørget for at sommersigneringen kom alene mot Petr Cech. 

Gabriel Paulista kastet seg foran og fikk blokkert den første avslutningen, men ballen endte tilbake hos Milner. 29-åringen avsluttet på ny, men Cech var med på notene og fikk slått ballen ut til corner. 

Milner var ikke den eneste som kunne nyte godt av pasningsfoten til Coutinho. Etter 38 minutter gjenvant Liverpool ballen høyt oppe på Arsenals banehalvdel, og brasilianeren spilte nydelig til landsmannen Roberto Firmino. 

Storsigneringen fra Hoffenheim kom i innleggsposisjon på venstrekanten, og slo ballen lavt inn foran mål. Der kom Christian Benteke stormende og kunne avslutte fra perfekt posisjon knappe fem meter fra mål.

På Liverpool-benken var Brendan Rodgers så sikker på scoring at han strakk armene i været, men i Arsenal-målet stod det en tsjekker som er god med samme kroppsdel. Petr Cech reddet på mesterlig vis, og Rodgers og Benteke kunne nesten ikke tro at de ikke ble mål.

– Det skal være mål. På 99 av 100 scorer han der, sier John Arne Riise.

Stolpetreff på stolpetreff

Like før pause smalt det nok en gang i stolpen for Liverpool, da Coutinho fintet Hector Bellerin opp i pølseboden før han skrudde ballen i stolpen fra skrått hold. 

 Etter hvilen var det Arsenals tur til å smelle ballen i stolpen. Cazorla fant Olivier Giroud, som la igjen til Alexis Sánchez. Chileneren fyrte løs fra skrått hold, men stolpen stod i veien. 

Ni minutter senere var det Olivier Giroud sin tur. Franskmannen ble spilt fri og avsluttt fra kloss hold, men en mesterlig redning fra Simon Mignolet sørget for at det heller ikke denne gangen ble måljubel på Emirates.

Den neste store Arsenal-sjansen kom etter et innlegg fra innbytter Alex Oxlade-Chamberlain etter 84 minutter. Bortefansen fikk hjertet i halsen da Martin Skrtel kom skliende og var nær ved å sette ballen i eget nett. 

 Tre og et halvt minutt på overtid fyrte Oxlade-Chamberlain av fra distanse og tvang Mignolet ut i full strekk, men det ble ikke flere mål på Emirates.