Deila: – Har du ikke nerver før slik kamper, så må du gjør noe annet

Ronny Deila innrømmer at det er han som har alt å tape i duellen med Åge Hareide.

Malmö/Bergen (TV 2 Sporten): Før tirsdagens Mesterliga-kvalik mellom Malmö og Celtic mener Åge Hareide at han har alt å vinne, mens Ronny Deila har alt å tape. Det sa Deila seg enig i under Celtics pressekonferanse mandag kveld.

– Det er riktig. Det er deres fordel, men jeg er vant til det og hele laget vet vi har press på oss i hver kamp. Vi må vinne alt i Skottland og komme oss til Champions League. Det er slik det er i Celtic. Det krever mye fra spillere og støtteapparat. Det er fantastisk læring for meg å være i denne klubben, fordi vi hater å tape og vi har ikke gjort det på lang, lang tid, sier Deila til TV 2.

– Ingen frykt

Skottene vant 3-2 på Celtic Park, og det var en sen scoring fra Jo Inge Berget som sørget for å vippe det hele fra å være et godt resultat for Celtic til å gi Malmö et godt håp om avansement.

– Vi har en god mulighet til å gå videre, mener Deila, som likevel ikke legger skjul på at nervene har meldt seg.

– Om du ikke har nerver før kamper som dette, så må du gjøre noe annet. Det er veldig bra å ha litt nerver, men ingen frykt. Vi skal være oss selv, og vi vet at kvaliteten vi har i laget er nok når vi er på vårt beste, sier han.

For Celtic-manageren er ikke tap et alternativ. 

– I hodet mitt skal vi vinne kampen, det er det jeg alltid tenker på. Jeg tenker aldri på hva som skjer om vi taper eller om vi slipper inn. Vi ønsker å holde nullen og vinne kampen. Det er det vi forbereder oss på. Forsvaret vårt var det beste i Skottlands historie forrige sesong. Vi slapp inn 17 mål, og jeg tror det var det beste noensinne, påpeker Deila.

– Bruker ikke energi på det

39-åringen ville ikke gå inn i noen ordkrig etter at Malmös keeper etter forrige oppgjør beskyldte Celtic for å spille skittent. 

– Jeg bruker ikke energi på det. Dere i media synes det er morsomt. Vi hadde en kamp i helgen, og har hatt mye å forberede oss på. Vi vant i helgen, hvilte mange spillere og har hatt en perfekt oppladning til denne kampen, sier Deila. 

Åge Hareide hadde på sin side sterke meninger om akkurat det, og tok skotske journalister i skole med en skikkelig tordentale