Ezinne Okparaebo krever stipendet tilbake

Ezinne Okparaebo med klar melding til Olympiatoppen etter VM-innsatsen.

BEIJING (TV 2): Hun var skuffet over tiden og plasseringen, men mesterskapet under ett har gitt den norske sprintdronningen troen på framtida.

- Jeg kommer til å samle et lag som har lyst til å backe meg opp, sier hun til TV 2.

- God nok for stipend

Etter å ha mistet stipendet på olympiatoppen i vinter, har Okparaebo stått utenfor det mest fornemme selskapet i Norge. På spørsmål om hun allerede nå ønsker seg tryggere rammer for satsing fra Olympiatoppen, er landets raskeste dame krystallklar.

- De får gjøre som de gjør. Jeg har jo vist nå at at jeg holder et høyt internasjonalt nivå, så dersom de ikke ser det så er det så, sier hun og trekker oppgitt på skuldrene.

- Jeg kommer til å satse uansett om de satser på meg eller ikke.

- Semifinale i VM mener du er bra nok til å bli satset på?

- Ja, det sier seg selv.

Brøt kontakten

Okaparaebo har brutt all kontakt med Olympiatoppen etter at hun ble fratatt stipendet i vinter. Selv om hun er velkommen til å bruke treningsfasilitetene der, har hun heller valgt å legge styrketreningene sine på den private treningskjeden SATS.

Konflikten mellom Olympiatoppen og treningskameraten Jaysuma Ndure har også avskåret Okparaebo å bruke sprinttreneren Benjamin Jensen, som hun i fjor høst ønsket å ha med i trenerteamet.

- Jeg kan ikke se at vår behandling av Ndure har rammet Ezinne på noen måte, sa Tore Øvrebø til TV 2 tidligere i vinter.

- Blir innstilt

Men det kan bli annerledes før den viktige OL-sesongen. Det er i første omgang Friidrettsforbundet som innstiller utøverne til stipend. Og allerede rett etter målgang kunne sportssjef Ronny Nilsen fortelle at han støtter Okparaebos krav.

- Vi kommer til å innstille Ezinne til stipende i 2016, så er det opp til Olympiatoppen å bestemme hvilket stipend de gir. Det er sånn at vi krysser av at vi ønsker å gi utøveren A, eller B-stipend. Så bestemmer de hva de er kvalifisert for, forklarer Ronny Nilsen.

Han tror ikke Okparaebo får det høyeste stipendet.

- Vanligvis er kriteriet at man skal ta medaljer i store internasjonale mesterskap for å ta det, og med det nivået som er i friidrett, er det svært hardt å oppnå, sier Nilsen.

Friidrettscoach Hanne Haugland i Olympiatoppen sier dette til TV 2 om saken:

– Det er gledelig å se Ezinne løpe gode 100-metere. Spesielt var løpet i går et flott løp. Olympiatoppen tildeler stipender primært ut fra mesterskapsresultatene. Basert på resultatene forrige sesong nådde ikke Ezinne Okparaebo opp i tildelingen for inneværende år. Resultatene i årets innendørs EM og i VM vil bli vurdert for tildeling neste år, ut fra kriteriene som kan leses på olympiatoppen.no.

- Stabil på 11 blank

Okaparaebo er uansett svært optimistisk på egne vegner etter et VM som har gott henne troen på at hun enda har mye mer inne som sprinter.

Tiden på 11,12 i motvind i forsøksheatet var meget sterk. Med gode rammer for satsingen framover, har hun tro på et skikkelig løft. Persen på 11,10 (fra 2012) akter hun ikke å la bli stående lenge.

- Vi så jo i forsøket hvor bra det kan bli. Neste steg blir å stabilisere meg på tider rundt elleve blank.